Cele mai folosite Programe de spart parole WiFi cu care afli parola wifi a vecinului

Trimiteți un comentariu
Program de spart parole wifi ➢Afla parola wifi a vecinului ➢Program de spart parole wifi wpa2 android ➢ Generator parole WiFi ➢Afla parola wifi a vecinului cu telefonul ➢ Parole wifi ➢
Program de spart parole wifi tpu ➢ Coduri wifi gratuit

Rețelele wireless configurate greșit pot fi sparte cu ușurință, oferind testerilor de securitate infirmatica o mulțime de informații valoroase despre rețea și utilizatorii acesteia.

Acest articol explorează unele dintre cele mai utilizate instrumente pentru diferite aspecte ale hackingului rețelelor wireless

Programe cu care sa descoperi rețelele Wifi

Înainte de a ataca o rețea wireless, este necesar să știți că aceasta există. Câteva instrumente diferite oferă funcționalitate de descoperire a rețelei pentru a ajuta la identificarea rețelelor wireless și la extragerea traficului util pentru utilizare într-un atac.

1. Kismet

Kismet este unul dintre cele mai cunoscute instrumente de hacking Wi-Fi disponibile. Este un sniffer de rețea capabil să monitorizeze traficul wireless 802.11, precum și alte protocoale wireless, cum ar fi Bluetooth și Zigbee.

programe gratis cum sa spargi parola de wifi a vecinului

Kismet este disponibil pe toate sistemele de operare și poate rula folosind orice card Wi-Fi care acceptă modul de monitorizare a frecvenței radio (RFMON). Colectează pasiv pachete pentru a identifica atât rețelele wireless de difuzare, cât și cele ascunse.

2.  inSSIDer

inSSIDer este un scanner Wi-Fi pentru platformele Microsoft Windows și macOS. Instrumentul este disponibil sub un model freemium, unde unele funcționalități sunt disponibile gratuit, dar instrumentul complet necesită un abonament. Utilizarea principală a acestui instrument este de către administratorii Wi-Fi care caută să detecteze și să diagnosticheze problemele din rețelele Wi-Fi.

inSSIDer oferă mai multe funcții diferite, inclusiv localizarea punctelor de acces Wi-Fi deschise, monitorizarea puterii semnalului rețelelor Wi-Fi și salvarea jurnalelor cu datele despre locație extrase din GPS.

3. CommonView pentru Wi-Fi

CommonView pentru Wi-Fi este un sniffer de rețea wireless pentru rețelele 802.11 a/b/g/n/ac/ax. Captează fiecare pachet trimis prin rețea și oferă mai multe statistici diferite. Aceste statistici sunt valoroase atât pentru descoperirea rețelelor wireless, cât și pentru identificarea oricăror probleme potențiale în cadrul acestora. Ca rezultat, CommonView pentru Wi-Fi este adesea folosit de administratorii de rețea.

Există mai multe instrumente diferite pentru spargerea parolelor care securizează rețelele Wi-Fi.

Rețelele wireless folosesc criptarea pentru a proteja datele pe care le transportă împotriva interceptării și modificărilor rău intenționate. 

Cu toate acestea, protocoalele de criptare vechi (cum ar fi WEP) sunt vulnerabile la atac și chiar și protocoalele securizate pot fi sparte folosind atacuri de forță brută și de dicționar. 

4. Airgeddon

Airgeddon este un script conceput pentru a rula alte scripturi de monitorizare și cracare a rețelei. De exemplu, Airgeddon necesită Aircrack-ng pentru a rula. Prin configurarea și executarea acestor scripturi pentru utilizator, Airgeddon poate face spargerea Wi-Fi mai ușor de realizat.

5. Aircrack-ng

Aircrack-ng este un instrument popular de spargere a parolelor fără fir. Începe prin a captura pachete de rețea fără fir, apoi încearcă să spargă parola rețelei analizându-le. Aircrack-ng acceptă FMS, PTW, Korek și alte atacuri împotriva parolelor WEP. Aircrack-ng poate folosi și atacuri de dicționar pentru a ghici parolele pentru rețelele Wi-Fi WPA, WPA2 și WPA3.

Aircrack-ng este o aplicație bazată pe terminal. Cu toate acestea, sunt disponibile mai multe tutoriale pentru a demonstra cum să utilizați instrumentul.

6. CoWPAtty

CoWPAtty este un instrument de spargere a parolelor care utilizează atacuri de dicționar pentru a sparge parolele WPA partajate anterior. Acceptă Linux și funcționează folosind o interfață de linie de comandă.

CoWPAtty are o listă de cuvinte care conține mii de parole, dar atacurile din dicționar cu instrumentul pot fi lente. Acest lucru se datorează faptului că hash-ul parolei pentru WPA se bazează pe SSID-ul rețelei fără fir. CoWPAtty trebuie să calculeze hash-ul pentru fiecare parolă din lista sa înainte de testare, ceea ce necesită timp.

Pentru rețelele Wi-Fi cu unul dintre aproximativ 1.000 dintre cele mai comune și implicite SSID-uri, CoWPAtty oferă un tabel curcubeu de 172.000 de hashe-uri de parole. Dacă o anumită rețea Wi-Fi folosește unul dintre aceste SSID-uri și are o parolă în listă, atunci CoWPAtty o poate sparge mult mai rapid.

7. Wifite

Wifite este un instrument conceput pentru a simplifica procesul de auditare Wi-Fi. Rulează instrumentele existente pentru a elimina nevoia de a memora comutatoarele din linia de comandă și cum să configurați diverse instrument.

Dacă rulați wifite într-o altă distributie decât Kali Linux, atunci trebuie să vă asigurați că instrumente precum airmon-ng, aireplay-ng, airodump-ng, aircrack-ng sunt deja instalate pe acel sistem. 

Acest lucru se datorează faptului că Wifite nu este altceva decât un înveliș peste toate aceste instrumente.


Trimiteți un comentariu