Treceți la conținutul principal

CULORI pentru DORMITOARE pe care să le eviți dacă vrei un dormitor modern

Idei culori pentru dormitor nerecomandate, pata de culoare in dormitor, culori pentru dormitoare moderne, culori dormitoare pereți, culori dormitor feng shui

Daca dormitorul tau are dimensiuni reduse, este indicat sa alegi culori care sa dea impresia unui spatiu cat mai mare. 

Așadar, poti opta pentru nuante deschise, pastelate, care cu ajutorul unei cantitati mari de lumina si a unor mici artificii decorative (oglinzi, suprafete reflectorizante), sa ofere senzatia unei camere aerisite, de dimensiuni cel putin medii.

Culorile recomandate pentru dormitorul tau sunt cele care te fac sa te simti confortabil, sporindu-ti relaxarea, ajutandu-te sa dormi cat mai linistit si profund. 

Alege o culoare preferata, pe care sa o utilizezi in diverse tonuri si nuante, astfel incat sa creezi o armonie echilibrata in camera.

ce culori sa eviti cand zugravesti dormitorul

Lista culorilor în care să NU îți zugrăvești niciodată dormitorul

1) Evită Roșu

Nuanțele de roșu au aceleași efecte precum cele de galben. Ambele sunt culori puternice, stridente, care „îți iau ochii”. Roșul va da un plus de stil decorului din casă. Dar folosită în dormitor această culoare va declanșa stări de neliniște. 

2) Negru

Negrul nu doar că va face ca dormitorul tău să pară mai mic, dar îți va provoca și insomnii. Este adevărat că întunericul care se va instala odată cu venirea serii. Acesta este un aliat al somnului, dar nu te va ajuta dimineața, atunci când va trebui să te trezești. 

3) Maro închis

Culoarea maro închis face și ea parte din lista de culori nerecomandate în dormitor. De ce? Pentru că induce o atmosferă apăsătoare. Acest lucru poate îngreuna procesul de trezire dimineața. 

4) Galben

Toată lumea asociază culoarea galben cu lumina puternică a dimineților însorite, moment al zilei în care te simți cel mai activ, deci nici vorbă de odihnă sau somn. 

Culori pentru dormitoare mari

Amenajarea unui dormitor de dimensiuni mari permite utilizarea unei game cromatice vaste, avand astfel posibilitatea unei decorari care sa depindă doar de preferințele tale artistice. 

Încearcă sa tii cont de imaginea de ansamblu a camerei, creandu-ti un mediu plăcut si armonios in care sa te relaxezi si sa dormi.
MAI POTI CITI