Spyware-ul QuaDream, REIGN fura e-mailuri, fișiere, mesaje și fotografii din telefoanele Apple

Din Israel vine Spyware-ul QuaDream, denumit REIGN , care funcționează într-un mod similar cu Pegasus al grupului NSO, oferind utilizatorilor săi control deplin asupra dispozitivului iPhone. 

Apple a abordat defectul de bază în septembrie 2021 și a dat ulterior în judecată NSO Group pentru că a abuzat de exploit pentru a ataca iPhone-urile cu software de supraveghere.

Dezvoltarea a fost raportată de Reuters , citând surse anonime, menționând că „cele două companii rivale au câștigat aceeași capacitate anul trecut de a pătrunde de la distanță în iPhone-uri si compromite telefoanele Apple fără ca proprietarul să fie nevoie să deschidă o legătură rău intenționată”.

hacker hacking stiri noi de ultima ora

Exploit-ul zero-click în cauză este FORCEDENTRY , o defecțiune a iMessage care ar putea fi folosită pentru a evita protecțiile de securitate iOS și pentru a instala programe spion care le-a permis atacatorilor să culeagă o mulțime de informații, cum ar fi contacte, e-mailuri, fișiere, mesaje și fotografii, cum ar fi precum și accesul la camera și microfonul telefonului.

NSO Group, care a fost de asemenea blocat de guvernul SUA în noiembrie 2021, a fost asediat de numeroase probleme legale în ultimele luni, programele sale spion fiind legate de numeroase cazuri de supraveghere politică care vizează diplomați și oficiali guvernamentali din Finlanda , Polonia și SUA .

„Dezvăluirile continue despre programele spyware avansate din ultimul an arată lumii cât de multă cercetare se află în spatele atacurilor mobile sofisticate”, a declarat Richard Melick, director de strategie de produs la Zimperium. 

„Aceste atacuri nu sunt doar o vulnerabilitate și o exploatare; ele cuprind seturi de instrumente complet dezvoltate, concepute pentru a furniza cele mai eficiente programe spyware pentru clienții săi provenind de la organizații cunoscute și necunoscute.”
noriel.ro