Treceți la conținutul principal

Ce este Indicele S&P 500, evoluție, randament, companii

Indicele S&P 500, sau indicele Standard & Poor's 500, este un indice ponderat în funcție de capitalizarea pieței a 500 de companii de top din SUA. indicele include. 

S&P 500 este considerat pe scară largă drept cel mai bun indicator unic al acțiunilor americane cu capitalizare mare.

În general, cu cât ponderea de piață a unei companii este mai mare, cu atât va avea mai mult impact asupra indicelui fiecare modificare de 1% a prețului unei acțiuni. 

Rețineți că S&P nu oferă în prezent lista totală a tuturor celor 500 de companii de pe site-ul său, în afara primelor 10.

Indicele S&P 500 este considerat unul dintre cele mai bune indicatori ale performanței proeminente a acțiunilor americane și, prin extensie, a pieței de valori în general.

wiki indice s&p 500 romania companii randament bursa

S&P este un indice ponderat flotant, ceea ce înseamnă că capitalizările de piață ale companiilor din indice sunt ajustate în funcție de numărul de acțiuni disponibile pentru tranzacționare publică.

Datorită profunzimii și diversității sale, S&P 500 este considerat pe scară largă unul dintre cele mai bune instrumente de măsurare a acțiunilor mari din SUA și chiar a întregii piețe de acțiuni.

Nu poți investi direct în S&P 500 pentru că este un indice, dar poți investi într-unul dintre numeroasele fonduri care îl folosesc ca reper, urmărindu-i compoziția și performanța.

S&P 500 este membru al familiei de indici S&P Global 1200. Alți indici populari includ S&P MidCap 400 , care reprezintă gama de companii cu capitalizare medie, și S&P SmallCap 600 , care reprezintă companiile cu capitalizare mică. S&P 500, S&P MidCap 400 și S&P SmallCap 600 se combină pentru a acoperi 90% din toată capitalizarea SUA într-un indice cunoscut sub numele de S&P Composite 1500.

S&P 500 este unul dintre cei mai cotați indici americani, deoarece reprezintă cele mai mari corporații tranzacționate public din SUA. S&P 500 se concentrează pe sectorul cu capitalizare mare al pieței americane și este, de asemenea, un indice ponderat flotant (un tip de ponderare a capitalizării), ceea ce înseamnă că limitele de piață ale companiei sunt ajustate în funcție de numărul de acțiuni disponibile pentru tranzacționare publică.

ATENȚIE! Una dintre limitările S&P și ale altor indici ponderați cu capitalizarea pieței apare atunci când acțiunile din indice devin supraevaluate, ceea ce înseamnă că cresc mai mult decât o garantează fundamentalele lor. 

Dacă o acțiune are o pondere mare în indice în timp ce este supraevaluată, acțiunea umfla de obicei valoarea sau prețul total al indicelui
MAI POTI CITI
answear.ro