Ceai laxativ beneficii forum ➢ Ceai laxativ fares pareri ➢ In cat timp isi face efectul ceaiul laxativ ➢ Ceai laxativ fares prospect
WIKI - Create din amestecuri de plante, precum senna, frasin sau crusin, ceaiurile cu actiune laxativa si antispastica sunt recomandate in tratamentul constipatiei cronice.
Daca tranzitul intestinal se realizeaza greoi sau nu are o anumita frecventa, poti apela la un ceai laxativ de calitate superioara.
Ceaiul laxativ va contribui din plin la reglarea acestui proces si la imbunatatirea digestiei. Cu ajutorul unui ceai cu efect laxativ, vei scapa de toxinele din organism si vei preveni aparitia hemoroizilor sau a altor probleme similare.
Acest remediu natural impotriva constipatiei va mentine sanatatea intestinului gros si iti va oferi o stare de confort.
O digestie defectuoasa iti poate afecta calitatea vietii, deoarece determina aparitia balonarii si a crampelor abdominale, fapt care poate fi rezolvat cu ajutorul unui ceai laxativ.
Ceaiul laxativ va stimula motilitatea intestinala, va calma indigestia si va ameliora balonarea.
Cele mai bune 3 ceaiuri laxative care se vand cel mai bine și au păreri bune pe forumuri
1. Ceai Laxativ, 20 plicuri, Fares
Ceaiul Laxativ Fares contribuie la echilibrarea unui tranzit intestinal lent, facilitand o eliminare usoara. Ceaiul are efect laxativ, carminativ (favorizeaza eliminarea gazelor intestinale), antispastic intestinal si creste peristaltismul intestinal. Este recomandat in constipatie, calmarea colicilor si a spasmelor abdominale.
Ingrediente:
Frunze de senna (Sennae folium), scoarta de crusin (Frangulae cortex), radacina de lemn dulce (Liquiritiae radix), fructe de marar (Anethi fructus), fructe de anason (Anisi fructus).
Mod de preparare:
Peste un plic de ceai se toarna 200 ml apa clocotita si se lasa 10 minute acoperit.
Mod de administrare:
Copii peste 12 ani si adulti: in functie de gradul de constipatie, se beau 1-2 cani cu ceai pe zi, preferabil dupa-amiaza si seara.
Se recomanda indulcirea cu miere de albine. Durata unei cure obisnuite este de 6-8 saptamani, urmata de o pauza de 2-3 saptamani.
2. Ceai Laxativ forte, 50g, Steaua Divina
Este excelent pentru optimizarea motilitatii si tonicitatii intestinelor. Stimuleaza peristaltismul intestinal si favorizeaza eliminarea materiilor fecale. Se recomanda ca adjuvant in echilibrarea unui tranzit intestinal lent facilitand excretia constipatie.
Compozitie: Patlagina (Plantago media), Senna (Cassia angustifolia), Coada-soricelului (Achillea millefolium), In (Linum usitatissimum).
Mod de administrare:
Adulti si copii de peste 14 ani:
Macerat la rece: se macereaza timp de 6-8 ore (de seara pana dimineata) 3-4 linguri din amestecul de plante intr-un litru de apa plata. Se strecoara si se beau 3-4 cani de macerat in decursul unei zile inainte de masa.
Infuzie: 3-4 linguri din amestecul de plante la 1l de apa clocotita se pastreaza 15 min. la temperatura camerei apoi se strecoara si se bea. Se administreaza cate o cana de infuzie de 3 ori pe zi.
Pulbere de planta: se macina fin amestecul de plante cu ajutorul unei rasnite electrice. Se administreaza sublingual timp de 15 min de 3-4 ori pe zi aproximativ cate o lingurita din pulberea obtinuta apoi se inghite cu apa.
Eficienta terapeutica creste daca administrarea maceratului infuziei sau pulberii de planta se face pe stomacul gol.
3. Tulsi Lax Ceai, 18 plicuri, Organic India
Ingrediente active:
1. Cercetarile moderne au clasificat Tulsi ca planta adaptogena sau planta ce sustine sistemul imunitar si indeparteaza efectele negative ale stresului si anxietatii, creste vitalitatea si rezistenta organismului, este energizant, bogat in antioxidanti, sprijina digestia, incetineste procesele de imbatranire a organismului, regleaza metabolismul, sustine procesele naturale de detoxifiere, mentine sanatatea tractului respirator, are proprietati antiinflamatorii.
Tulsi – Busuiocul sfant, contine acid ursolic, puternic in inhibarea enzimelor producatoare de inflamatii COX-2 si eficient in stimularea detoxifierii organismului si reducerea inflamatiilor.
2. Senna actioneaza benefic in caz de constipatie prin stimularea peristaltismului intestinal si reglarea consistentei scaunelor. Ceaiul laxativ cu Senna este recomandat atat pentru constipatia acuta sau cronica, cat si pentru detoxifiere si ca adjuvant in curele de slabire.
3. In medicina ayurvedica, Menta este recunoscuta pentru efectele sale benefice in tratamentul afectiunilor digestive. Calmeaza crampele abdominale, are proprietati antifermentative, previne balonarea, combate flatulenta si eructatiile.
4. Lemnul dulce este folosit adesea in formulele din plante pentru a armoniza actiunea tuturor ingredientelor active. Are efect antispastic si hepatoprotector.
Beneficii:
• Faciliteaza tranzitul intestinal.
• Efect laxativ bland si eficient.
• Gust placut.
• Bogat in antioxidanti.
• Echilibreaza metabolismul.
• Sprijina digestia.
• Sustine sistemul imunitar.
Mod de administrare:
• Cate 1 plic de 2 ori pe zi.
• Sigur pentru folosire indelungata.
• Turnati apa fierbinte peste un plic infuzie intr-o ceasca mare.
• Acoperiti pentru 15 minute. Consumati inainte de culcare si/sau la trezire, pe stomacul gol, si nu mancati 30 de minute dupa.
• A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic.