12 Mai 2022 al doilea summit mondial COVID-19. Susținerea VACCINĂRII la nivel international.

Casa Albă a anunțat că Statele Unite vor găzdui împreună cel de-al doilea summit global privind COVID-19, practic, pe 12 mai 2022, pentru a discuta eforturile sporite de a pune capăt pandemiei la nivel internațional și de a se pregăti măsuri pentru viitoarele variante ale coronavirusului.

Summitul face apel la liderii mondiali, filantropii, ONG-urile și sectorul privat să-și susțină misiunea de a crește rata de vaccinare împotriva COVID-19 la nivel internațional și de a susține securitatea sănătății.

„Apariția și răspândirea de noi variante, cum ar fi omicron, au întărit nevoia unei strategii menite să controleze COVID-19 la nivel mondial”, a spus Casa Albă într-un comunicat de presă comun.

12 mai 2022 al doilea summit covid 19 ce se ascunde in spatele lui

SUA vor găzdui summitul impreuna cu Belize, președintele Comunității Caraibelor, sau CARICOM, Germania, actualul președinte al Grupului celor șapte economii mondiale, sau G-7; Indonezia, care deține în prezent președinția Grupului celor mai mari 20 de economii, sau G-20; și Senegal în calitate de președinte al Uniunii Africane.

Vestea vine pe fondul îngrijorărilor cu privire la o reapariție a pandemiei după restricțiile recente de COVID-19 în China și apariția unei noi variante BA.2 a coronavirusului în SUA.

Summitul ne va dubla eforturile colective de a pune capăt fazei acute a pandemiei de COVID-19 și de a se pregăti pentru viitoare amenințări pentru sănătate”, au spus cele 5 țări în declarație.

Aceștia au subliniat sprijinirea soluțiilor conduse la nivel local, care includ „implementarea de teste și tratamente, în special pentru populațiile cu cel mai mare risc; și extinderea protejarii forței de muncă din domeniul sănătății.”

Președintele american Joe Biden, care a cerut cooperarea internațională pentru a pune capăt pandemiei, a convocat primul summit global privind COVID-19 în septembrie anul trecut. Variantele delta și omicron ale coronavirusului s-au răspândit la scurt timp după.