Mason și Francmason există vreo diferență între Masonerie si Francmasonerie


Reguli masonice si avantaje masonerie, Seful francmasonilor din lume, Masoni romani celebri, Seful masoneriei romane, Lista preotilor masoni din romania, Lista masonilor din romania, Taxe masonerie

Masoneria modernă transmite în continuare valorile fundamentale ale epocii, toleranța religioasă și setea de cunoaștere adevărată.

Potrivit dex online, termenele „francmason“ și „francmasonerie“ reprezintă forma românească a cuvintelor „free mason”, din engleză, și „francmaçon”, din franceză. 

Amândouă denumirile, MASON vs FRANCMASON, înseamnă „zidar,constructor liber“ și reprezintă o moștenire a uneia dintre rădăcinile francmasoneriei: breasla zidarilor care construiau biserici, bazilici și catedrale în Evul mediu. 

Deci NU există nicio diferență între a fi MASON sau / și FRANCMASON.

În lume există o mulțime de societăți secrete, cu toate acestea foarte puține se bucură de longevitatea și de misterul de care are parte francmasoneria. 

În jurul acestei organizații s-au format de-a lungul timpului legende și conspirații, acestea fiind alimentate de către discreția de care dau dovadă membrii, dar și cărțile și documentarele despre aceștia.

Numărul francmasonilor în lume este de circa 4 milioane, majoritatea în Statele-Unite și în Europa occidentală și trebuie specificat faptul că mentalitatea francmasonică nu este deloc una religioasă. În România, erau în anul 2009 aproximativ 7.500 de masoni.

Dovezile istorice arată faptul că un număr important de personalități ale vieții politice, culturale și științifice din ROMÂNIA au făcut parte din MASONERIE. 

wiki smboluri si însemne masonice secrete in romania

Printre aceștia se numără chiar și Alexandru Ioan Cuza, dar și Nicolae Bălcescu, ideile și proiectele lor aliniindu-se cu principiile generale ale acestei organizații.

In aprilie 2021, masonii din Marea Lojă Naţională din România s-au reunit sâmbătă într-un Convent extraordinar şi l-au ales pe noul Mare Maestru, Prea Respectabilul Frate George Ivaşcu.Trimiteți un comentariu