Treceți la conținutul principal

Rețeta de pască fără Aluat pufoasă. Pască rusească fără coacere cu brânză și smântână

Pasca rusească cu branza si smantana fara aluat ➣ Pasca cu branza fara aluat savori moderne ➣ Reteta de Pasca fara aluat lalena ➣ Pasca fara aluat manastire moldova ➣ Pasca fara aluat cooking

Rețetă de pască modernă fără aluat și fără coacere. Un preparat gustos pentru zilele de Paște care se prepara rapid și ușor.

Pasca rusească fără coacere și fără aluat se poate face după o mulțime de rețete și cu o grămadă de feluri de umpluturi, însă singurul ingredient neschimbat este brânza de vaci. Întotdeauna să alegeți o brânză de vaci de calitate, grasă, fără gust acru.

Ingrediente necesare pentru prepararea rețetei de pască rusească fără aluat și fără coacere:

70 g zahăr
2 ouă foarte proaspete
100 ml smântână dulce
70 g unt de calitate
500 g brânză de vaci grasă
25 g de stafide
vanilie
coajă de lămâie, rasă sau confiată, opțional

reteta ruseaqsca pasca fara aluat si fara coacere cu branza de vaci

Mod de preparare:

Pentru început, se pregătește forma. Indiferent pe care o alegeți (sită, strecurătoare, ghiveci), aceasta trebuie să fie curată și se tapetează cu tifon sau cu un prosop de pânză, umezite cu apă și stoarse.

Într-un bol potrivit se bat ouăle cu zahărul, apoi se adaugă smântâna dulce. 

Compoziția rezultată se pune într-un ibric, pe foc mic, amestecând mereu și se ține până se îngroașă. Se încorporează untul tăiat cubulețe, iar apoi, crema obținută se toarnă peste brânza de vaci.

Se mixează totul cu un blender de mână, ca toată compoziția să devină cremoasă, fără cocoloașe, se aduga stafidele si apoi se toarnă în forma pregătită. 

Se acoperă cu tifon umezit și forma se așază pe un grătar pus într-un vas în care să se scurgă lichidul.

Se dă la rece pentru aproximativ 10-24 de ore. 

După primele 2-3 ore, când compoziția s-a mai întărit ușor, se pune o greutate peste pască, iar a doua zi, pasca se răstoarnă din formă pe un platou, se înlătură tifonul și se servește.
MAI POTI CITI