Cele mai bune suplimente NOOTROPICE pentru a crește puterea CREIERULUI fără efecte adverse

WIKI: Nootropicele sunt suplimente naturale sau medicamente care au un efect benefic asupra funcției creierului la persoanele sănătoase.

Multe dintre acestea pot stimula memoria, motivația, creativitatea, vigilența și funcția cognitivă generală. 

Nootropicele pot reduce, de asemenea, scăderile legate de vârstă ale funcției creierului.

Iată cele mai bune suplimente nootropice pentru a vă stimula funcția creierului.

1. Acetil-L-carnitină

Acetil-L-carnitina este un aminoacid produs în mod natural în corpul dumneavoastră. Joacă un rol important în metabolismul tău, în special în producerea de energie.

S-a afirmat că luarea suplimentelor de acetil-L-carnitină te face să te simți mai alert, să îmbunătățești memoria și să încetinești pierderile de memorie legate de vârstă.

Unele studii pe animale au arătat că suplimentele de acetil-L-carnitină pot preveni scăderea funcției creierului cauzată de vârstă și pot crește capacitatea de învățare

top suplimente nootropice pentru memorie fara efecte adverse2. S-adenosil metionină

S-Adenosyl metionina (SAMe) este o substanță care apare în mod natural în corpul dumneavoastră. Este folosita în reacții chimice pentru a produce și descompune compuși importanți precum proteinele, grăsimile și hormonii.

Poate fi util pentru a spori efectele unor antidepresive și pentru a reduce declinul funcției creierului observat la persoanele care suferă de depresie.

3. Ginkgo Biloba

Ginkgo biloba este un supliment pe bază de plante derivat din arborele Ginkgo biloba . Este un supliment incredibil de popular pe care mulți oameni îl iau pentru a-și crește puterea creierului.

Se crede că funcționează prin creșterea fluxului de sânge către creier și se spune că îmbunătățește funcțiile creierului, cum ar fi concentrarea și memoria.

Un studiu pe oameni sănătoși de vârstă mijlocie a constatat că administrarea de suplimente de ginkgo biloba a ajutat la îmbunătățirea memoriei și a abilităților de gândire.

4. Fosfatidilserina

Fosfatidilserina este un tip de compus gras numit fosfolipide, care poate fi găsit în creier.

S-a sugerat că administrarea de suplimente de fosfatidilserina ar putea fi utilă pentru menținerea sănătății creierului.

S-a dovedit că persoanele sănătoase care iau suplimente de fosfatidilserină de până la 400 mg pe zi au abilități de gândire și memorie îmbunătățite.

5. Cofeina

Cofeina este un stimulent natural care se găsește cel mai frecvent în ceai, cafea și ciocolată neagră.

Cofeina acționează prin stimularea creierului și a sistemului nervos central, făcându-vă să vă simțiți mai puțin obosit și mai alert.

De fapt, studiile au arătat că cofeina te poate face să te simți mai plin de energie și să-ți îmbunătățească memoria, timpii de reacție și funcția generală a creierului.

Pentru majoritatea oamenilor, dozele unice de aproximativ 200–400 mg de cofeină pe zi sunt în general considerate sigure și sunt suficiente pentru a beneficia de sănătate.

6. Uleiurile de pește

Suplimentele cu ulei de pește sunt o sursă bogată de acid docosahexaenoic (DHA) și acid eicosapentaenoic (EPA), două tipuri de acizi grași omega-3.

Acești acizi grași au fost legați cu multe beneficii pentru sănătate , inclusiv îmbunătățirea sănătății creierului.

Utilizarea suplimentelor de DHA a fost asociată cu abilități de gândire îmbunătățite, memorie și timpi de reacție la persoanele sănătoase care au un aport scăzut de DHA. De asemenea, DHA a adus beneficii persoanelor care se confruntă cu o scădere ușoară a funcției creierului.

Spre deosebire de DHA, EPA nu este întotdeauna legat de o funcție îmbunătățită a creierului. Cu toate acestea, la persoanele cu depresie, aceasta a fost asociată cu beneficii precum îmbunătățirea dispoziției