Despre Dieta Mediteraneană: reduce riscul de depresie și scade inflamația

Wiki: O dietă pe bază de plante, cum este si dieta mediteraniană, poate reduce inflamația în organism, iar asta poate reduce riscul de depresie.

Dieta mediteraniană este planul alimentar care pune accentul pe consumul de alimente pe bază de plante, cum ar fi fructele și legumele, cerealele integrale, leguminoasele și nucile.

De asemenea, înlocuiește untul cu grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline și canola, precum și folosește ierburi și condimente în loc de sare pentru a aroma alimentele.

Fripturile sau altă carne roșie este limitată la cel mult de câteva ori pe lună.

O meta-analiză făcută pe  1,5 milioane de adulți sănătoși. a arătat că o dietă săracă în grăsimi saturate, zahăr și alimente procesate poate reduce riscul de depresie cu 24% pe o perioadă de 12 ani.

pareri despre dieta mediteraniana si depresie beneficii

Persoanele care au urmat o dietă mediteraneană adevărată au avut un risc cu 33% mai mic de a dezvolta depresie în următorii 8 până la 12 ani, în comparație cu persoanele ale căror alegeri alimentare semănau cel mai puțin cu dieta, au spus cercetătorii.

Dieta mediteraneană este, de asemenea, legată de o incidență redusă a cancerului, precum și a bolilor Parkinson și Alzheimer.

Femeile care urmează o dietă mediteraneană suplimentată cu ulei de măsline extravirgin și amestecuri de nuci pot avea, de asemenea, un risc redus de cancer de sân.

Din aceste motive, majoritatea organizațiilor științifice majore încurajează adulții sănătoși să adapteze un stil de alimentație precum cel al dietei mediteraneene.
noriel.ro