Treceți la conținutul principal

Montare TAVAN FALS RIGIPS recomandări, sfaturi cum se montează, materiale și scule

Sunt mai multe metode recomandate de montare a tavanului fals, in funcție de structura, dar si de pofilele folosite pentru această operațiune.

Noi va prezentam câțiva pașii simplu de urmat pentru montarea unui tavan fals din placi de rigips pe structura de rezistenta simpla.

Iată cum poți monta tavanul fals în câteva etape simple și cum te poți bucura de un aspect extraordinar al camerei tale.

• Trasează nivelul camerei in care vrei sa instalezi tavanul fals. De obicei, pentru asta se folosește un furtun de nivel, dar exista si soluții moderne care iti permit sa faci măsurători exacte, cum ar fi o nivela laser.

•  Marchează, cu ajutorul unei sfori de trasare, linia de contur a plafonului la înălțimea pe care ai decis-o pentru amplasarea plafonului fals.

VEZI ACCESORII REGIPS PRETURI MATHAUS

•  Fixează profilele perimetrale UD ale structurii de rezistenta pe conturul încăperii, deasupra liniei de contur. Profilele se prind in zidărie cu ajutorul diblurilor de 6x40, care trebuie distantate la cel mult 80 de centimetri pe tot conturul tavanului fals.

sfaturi cum se monteaza tavanul fals rigips repede si usor

•  In functie de inaltimea la care ai decis sa montezi tavanul fals, e timpul sa modifici lungimea tijelor de sustinere. Acestea se scurtează si se fixeaza de plafon cu dibluri de otel, dupa care trebuie sa introduci pe tije piesele de suspendare.

•  E timpul pentru montarea profilelor de sustinere tip CD. Acestea trebuie masurate cu atentie inainte si taiate dupa masura la fata locului, pentru a permite prinderea lor cu usurinta pe profilele de racordare UD. Prinderea se face cu suruburi.

•  Profilele de montaj CD se introduc in profilele periferice UD si se prind cu ajutorul pieselor de racordare CD de profilele de sustinere CD. Montajul se face echidistant, la 50 de centimetri distanta. Nu uita sa verifici alinierea lor cu ajutorul unui boloboc, pentru a fi sigur ca sunt perfect drepte.

VERIFICA AICI REDUCERI PLACI RIGIPS MATHAUS

•  Odata finalizata structura de profile, trebuie efectuate o serie de masuratori pentru a stabili daca structura are nevoie de ajustari.

•  Placile din gips carton se prind pe profilele de montaj CD si pe cele periferice UD cu suruburi autofiletante. Distanta intre suruburi trebuie sa fie de aproximativ 20 de centimetri, iar capetele lor nu trebuie sa depaseasca suprafata placii, altfel vor fi vizibile dupa zugraveala. 

•  Pentru gips carton, exista o mandrina speciala prevazuta cu un “burduf” cu bit tip PH2, care se opreste dupa ce capatul surubului a intrat usor in suprafata placii de gips carton, deci va fi usor de finisat si invizibil dupa gletuire.

•  Dupa fixarea placilor de rigips pe profile, urmeaza chituirea rosturilor ramase intre placi, dar si capetele suruburilor de prindere.

•  Ultimul pas care tine de fixarea tavanului fals este lipirea benzilor de armare de-a lungul rosturilor ramase intre plăcile de gips carton. Aceste benzi au rolul de a conferi mai multa rezistenta tavanului fals si de a impiedica aparitia crăpăturilor.

•  Dupa o ultima masuratoare care trebuie sa scoata la iveala eventualele nereguli la montarea plafonului fals, poti sa zugravesti noul tavan.

•  Pentru uniformizarea tavanului se poate aplica si un glet de finisaj, dupa care se poate vopsi cu vopsea lavabila.

Respectă acești pași ușori pentru montarea tavanului fals rigips, folosește materiale de calitate și nu uita să ceri ajutorul specialiștilor pentru situațiile particulare care necesită o rezolvare mai aparte. 
MAI POTI CITI