Beneficiile Ciupercilor Champignon pentru bărbați de la imunitate la cancerul de prostată

Extractul de ciuperci Champignon inhibă creșterea celulelor canceroase de prostată, scade colesterolul și îmbunătățește imunitatea. 

Oamenii de știință au ajuns la aceste concluzii după o serie de experimente privind beneficiile ciupercilor Champignon pentru bărbați.

Ciupercile în general și ciupercile în special sunt considerate extrem de utile din cauza diferitelor substanțe bioactive pe care le conțin. 

Ciupercile pot fi gătite fără probleme, deoarece nici acidul linoleic, nici beta-glucanul nu sunt distruse prin încălzire.

1. Luptă împotriva cancerului de prostată

3 mai 2021, China, studiu in vitro. Izomerul acidului linoleic, care face parte din champignon, a blocat creșterea tumorilor de prostată.

Septembrie 2019, Japonia, 36.499 bărbați. Participanții care au mâncat ciuperci de 3 sau mai multe ori pe săptămână au avut un risc cu 17% mai mic de a dezvolta cancer de prostată.

pareri beneficii ciuperci champignon pentru barbati

2. Reduce colesterol și protejează inima bărbaților

Peretele celular al ciupercilor conține beta-glucan. Această substanță interacționează cu acizii biliari (care constau din colesterol) și previne re-adsorbția acestora în ileonul terminal. 

Acest lucru duce la creșterea excreției fecale a acizilor biliari, crescând astfel nevoia de sinteza acizilor biliari din colesterolul organismului.

3. Ciupercile îmbunătățesc imunitatea

Cercetare : iunie 2007, SUA. Consumul de ciuperci champignon crește activitatea celulelor NK și, ca urmare, crește activitatea imunității antivirale.

Cum să alegeți în mod corect ciupercile Champignon

1) CULOARE: Ar trebui să fie albă, bej sau maronie. Ciupercile foarte închise la culoare sunt prea coapte.

2) PĂLĂRIE: Nu ar trebui să fie pete pe ea. Petele de pe pălărie, a fi lipicioasă  este semnul unei ciuperci stricate.

3) Ciuperca trebuie să fie elastică. Dacă rămân adâncituri pe ea, atunci a putrezit deja.

4) MIROS: dacă miroase acru, crud, ciuperca se strică.

Cum se păstrează cel mai bine ciupercile

1) Ciupercile de seră cumpărate se păstrează până la 5 zile la frigider în compartimentul pentru legume. Dacă ciupercile încep să se deschidă, să se îngerească în interior sau să devină alunecoase, atunci durata lor de valabilitate a luat sfârșit.

2) Dacă trebuie să păstrați ciupercile pentru o perioadă mai lungă, acestea pot fi congelate. Înainte de aceasta, nu trebuie să le spălați - sunt saturate cu apă, iar după dezghețare au o textură neplăcută.

3) Uscarea ciupercilor la cuptor: întindeți ciupercile tocate într-un singur strat pe o foaie de copt și introduceți la cuptor, preîncălzit la 45 de grade. După 6-7 ore, temperatura poate fi ridicată la 80 de grade și uscată încă 18 ore prin deschiderea ușii cuptorului.

4) Ciupercile pot fi și marinate.
noriel.ro