Care este cel mai sănătos CEAI. Recomandări, beneficii, păreri.

Să ne facem o părere despre cele mai bune ceaiuri, care au cele mai sănătoase beneficii.

De fapt, este imposibil să alegi cel mai bun tip de ceai. Toate varietățile de ceaiuri au un efect benefic asupra organismului, dar în moduri diferite.

1. Ceaiul ALB beneficii

Ceai pentru cunoscători. Doar mugurii tineri acoperiți cu puf alb unt recoltați manual, astfel încât ceaiul alb poate costa până la 2.000 USD per kg. 

Culegătorii nu trebuie să fumeze, să mănânce usturoi, condimente și alcool, astfel încât frunzele de ceai să nu absoarbă mirosurile străine.

Ceaiul alb are o mulțime de proprietăți vindecătoare și cea mai puțină cofeină din compoziție. Întărește sistemul imunitar, curăță, ucide bacteriile și saturează organismul cu substanțe utile. Și, de asemenea, ameliorează perfect sindromul de oboseală cronică.

recomandari pareri cele mai bune ceaiuri sanatoase

2. Ceaiul OLONG beneficii

Oolong este un ceai oxidat doar pe jumătate - de-a lungul marginilor frunzelor. Prin urmare, este la fel de gustos ca ceaiul negru și la fel de parfumat ca ceaiul verde. Și costă mai mult decât ambele, deoarece nu este atât de ușor să obțineți gradul dorit de oxidare: în timpul procesării, frunzele sunt amestecate ușor și frământate în fiecare oră, încercând să nu se rupă.

Ceaiul Oolong conține 400 de tipuri de compuși chimici utili: vitaminele C, D, E, K, B1, B6, B3, B12, calciu, fosfor, fier, iod, magneziu, seleniu, zinc, mangan și altele. Polifenolii din frunzele oolong reduc activitatea celulelor canceroase. 

Ceaiul îmbunătățește digestia, protejează împotriva atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale și îndepărtează plăcile de colesterol. De asemenea, ajută la a face față depresiei, îmbunătățește starea pielii și ameliorează alergiile.

3. Ceaiul Pu Erh beneficii

Frunzele Pu erh sunt oxidate și apoi depozitate la umiditate ridicată. Acest ceai este ca vinul - cu cât este mai vechi, cu atât este mai valoros. În magazinele specializate, puteți găsi pu-erh de patruzeci de ani, sau chiar mai vechi.

Chinezii îl numesc un remediu pentru o sută de boli. Băutură este foarte utilă pentru tractul digestiv, ba chiar se poate bea chiar dacă aveți ulcer. 

PuErh îmbunătățește absorbția alimentelor. Reduce probabilitatea cancerului, colesterolului și zahărului. Îndepărtează bine toxinele, de aceea este recomandat să bei în caz de otrăvire.

Și pu-erh revigorează la fel o băutură energizantă ănsă fără a afecta sănătatea.

4. Ceaiul Verde beneficii

Ceaiul verde conține de 2 ori mai puțină cofeină decât ceaiul negru - așa că este mai bine să-i acordați preferință pentru tulburări de somn, boli de inimă și sarcină (dar în cantități limitate).

Ceaiul verde conține vitaminele A, B, B1, B2, B15, C, P fluor, potasiu, zinc, cupru, iod, fluor și alte substanțe utile. 

Este o sursă excelentă de antioxidanți - substanțe care încetinesc îmbătrânirea. 

Băutura elimină toxinele și reduce riscul de cancer. Ceaiul verde ucide, de asemenea, virușii și ciupercile.
noriel.ro