Treceți la conținutul principal

DIETA cu restricții calorice este mai bună decât Postul Intermitent

Mulți oameni cred că dietele de post sunt deosebit de eficiente pentru pierderea în greutate sau că au beneficii metabolice deosebite chiar și atunci când nu slăbesc. 

Cu toate acestea, un nou studiu sugerează că nu este nimic special în POSTUL intermitent în comparație cu dietele care implică restricții calorice.

Postul intermitent nu numai că nu oferă beneficii față de o dietă mai convențională, dar promovează și pierderea musculară, a constatat un studiu publicat în Science Translational Medicine.

Postul intermitent se referă la o serie de practici în care oamenii se limitează la mâncare pentru câteva zile pe săptămână sau o parte din fiecare zi. În ultimii ani, astfel de diete au devenit foarte populare.

dietele cu restrictii calorice mai eficiente decat postul intermitent

Cercetările anterioare privind postul intermitent au produs rezultate mixte. De obicei, ei au confirmat siguranța acestuia și au arătat o eficacitate comparabilă cu cea a unei diete cu restricții calorice.

Participanții la noul studiu au fost împărțiți în trei grupuri. În primul grup, voluntarii au postit din două în două zile, dar în ziua care a urmat postului au mâncat cu 100% mai mult decât de obicei. 

Al doilea grup a aderat la un regim similar, dar după post, participanții săi au mâncat cu 50% mai mult. În al treilea grup, conținutul de calorii al dietei zilnice a fost redus cu 25%. Niciunul dintre voluntari nu a suferit de obezitate.

Numărul de calorii din dieta participanților din al doilea și al treilea grup a scăzut în aceeași măsură. În al treilea grup, oamenii au primit aproximativ aceeași cantitate de energie ca înainte.

După patru săptămâni, grupul fără post a slăbit în medie 1,9 kilograme, aproape toată pierderea în greutate s-a datorat scăderii grăsimii corporale.

Oamenii care au primit o cantitate similară de calorii, dar au postit o dată la două zile au pierdut aproximativ 1,6 kilograme, dar jumătate din această pierdere în greutate s-a datorat țesutului muscular.  

Pierderea în greutate în grupul de post, care a mâncat de două ori mai mult decât de obicei în fiecare două zile, a fost extrem de mică. Adică, fără restricție calorică, nu a fost eficient.

Oamenii de știință subliniază că atunci când postești, este deosebit de important să ne amintim că acesta poate duce la o scădere a masei musculare. 

În plus, postul îngreunează menținerea unui nivel bun de activitate fizică, ceea ce vă poate afecta sănătatea în viitor.
MAI POTI CITI