Treceți la conținutul principal

Listă Alimente care SCAD COLESTEROLUL rău. Fructe și legume pentru colesterol mărit.

Chiar dacă mulți sunt interesați să afle informații despre subiecte precum ceaiuri care scad colesterolul , ciorbe pentru scăderea colesterolului, scaderea colesterolului rapid, leac pentru colesterol, regim colesterol mărit, noi vă spunem că NU contează dacă o persoană este supraponderală sau slabă; creșterea nivelului de colesterol depinde de tipul de alimente pe care îl consumați zilnic

Unele alimente au reale proprietăți care ajută la reducerea nivelului de colesterol și pe care ar trebui să le consumi fără nicio teamă.

Există unele alimente care sunt bogate în fibre solubile, aceste fibre ajută la legarea colesterolului și la tragerea din organism. De aceea, medicii vă recomandă să aveți alimente bogate în fibre. 

Există alte alimente care conțin steroli și stanoli vegetali, acestea ajută la blocarea absorbției colesterolului în sânge. Păstrați aceste alimente în bucătărie pentru a contracara nivelul de colesterol.

pareri ceme mai bune fructe si legume pentru colesterol marit

Listă cu 5 alimente care ajută la scăderea colesterolului mărit

1. Ovăz

Fibrele solubile prezente în fulgii de ovăz ajută la reducerea nivelului de colesterol LDL. Ajută la reducerea absorbției colesterolului în sânge. Puteți încerca, de asemenea, să consumați fasole, varză de Bruxelles și pere, care au proprietăți similare cu fulgii de ovăz și pot ajuta la reducerea colesterolului.

2. Uleiul de masline

Cercetările arată că utilizarea uleiului de măsline extravirgin este mult mai sănătoasă decât altui ulei de gătit. 

Ulei de măsline acționează ca un antioxidant, poate ajuta la reducerea nivelului de LDL din colesterol, are proprietăți antiinflamatorii și poate aduce beneficii sănătății cardiovasculare. În general, poate fi foarte benefic pentru bunăstarea dumneavoastră generală.

3. Avocado

Avocado funcționează extraordinar pentru pacienții cu colesterol mărit. Acest fruct hrănitor va ajuta la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare. Medicii recomandă să consumați câte un avocado în fiecare zi. De asemenea, ajută la scăderea nivelului de colesterol LDL. Dar vă va menține intacte nivelurile de HDL.

4. Ciocolata neagra

Ciocolata neagra și cacao sunt benefice pentru sanatatea ta si mai ales pentru pacientii cu colesterol crescut. Cacao conține flavonoide, un compus care este un antioxidant și are proprietăți antiinflamatorii. Ajută la reducerea nivelului de colesterol LDL și, de asemenea, la reducerea tensiunii arteriale.

5. Merele

Merele au fost întotdeauna una dintre recomandările de top pentru o sănătate bună. Ajută la reducerea nivelului de colesterol LDL. Compusul polifenolic din măr ajută, de asemenea, la reducerea colesterolului. Medicii recomandă de obicei două mere în fiecare zi pacienților cu colesterol mărit.
MAI POTI CITI