LISTĂ nume fete biblice. Nume de fete biblice cu semnificație. Nume biblice fete in limba romană.

Nume biblice de fete și semnificația lor, nume biblice fete norocoase, nume biblice din Vechiul și Noul Testament fete, dicționar de nume biblice cu cele mai frumoase nume de fete din Biblie. Nume biblice de fete evreiești.

Iată lista completă cu nume biblice de fete și semnificația lor. Veți găsi atât principalele nume de fete din Biblie românești cât și cele mai frumoase nume de fete din Biblie ortodoxă, catolică, dar și nume de fete din Biblie penticostale.

1. Elena: un nume cunoscut în istorie de la împărăteasa Elena, mama împăratului Constantin, cea care a construit două biserici, una pe locul răstignirii lui Iisus, iar cea de a doua la peștera din Betleem. Elena este traducerea de la Helen, ce semnifica „lumină” și „frumusețe”.

nume biblice fete în limba româna nume biblice de fete si semnificatia lor

2. Numele Andreea este corespondentul feminin al numelui Andrei și înseamnă „bărbăţie”, „curaj”. 

3. Ada: nume de origine ebraică care înseamnă „podoabă” sau „a împodobi”. În Sfânta Scriptură, Ada era soția lui Lameh, fiul lui Adam și al Evei.

4. Agata se traduce prin „bunătate”. Sfânta Muceniță Agata a fost o tânără frumoasă și bună, care a preferat să moară ca o martiră decât să se lepede de credința în Hristos.

5. Cornelia este derivat din numele generic roman Cornelius si ar avea originea din latinescul - cornus ,,corn”. Cornelius a slujit in Cezareea, fiind botezat de Apostolul Petru, impreuna cu toata gospodaria sa.

6. Zinaida semnifică a fi „a lui Zeus”, fiind o derivare de la Zenaidos, un prenume folosit des în Grecia Antică. Numele Zina a fost pomenit și de către apostolul Pavel, în Epistola către Tit: „Aveți grijă să-i trimiteți Zinei legalistul și Apolo, astfel încât să nu le lipsească nimic.”

7. Rebecca este un nume de origine ebraică ce înseamnă „capcană” și care este menționat în Geneză, ca fiind mama gemenilor Esau și Iacob. În vreme de Esau era mai răzbunător, Iacob a avut 12 copii, printre care și pe Iosif, tatăl vitreg al lui Iisus din Nazaret.

8. Emanuela este forma feminină pentru Emanuel, care isi are originile intr-un nume vechi care a fost pomenit in Biblie, acesta fiind numele Immanuel. Acesta este unul ebraic, iar in limba romana vine tradus ca ,,Dumnezeu este cu noi”

9. Lidia inseamna ,,din Lydia” in greaca. Lydia era o regiune de pe coasta vestica a regiunii Asiei Mici. In Noul Testament, Lidia era o femeie convertita la crestinism de Sfantul Paul, fiind prima crestina din Europa. In casa ei s-a format prima comunitate crestina europeană.

10. Sara este un nume cu origini nobile evreiești, deoarece în traducere semnifică „doamnă” sau „prințesă”. De asemenea, Sarai este un personaj din Vechiul Testament, anume soția lui Avraam și mama lui Isac, fratele lui Iacov.

11. Marta este un nume de origine aramaica si deriva din cuvantul „mar”, care inseamna „domn”. Astfel, semnificatia numelui este de „doamna”, „stapana casei”. In Biblie, Martha era sora Mariei si a lui Lazar si este sfanta protectoare a meseriilor domestice.

12. Ilinca semnifică „lumină” și „strălucire”. În Biblia Ortodoxă, acest nume este legat de Sfântul Mare Proroc Ilie, menționat în Vechiul Testament și aducătorul de ploi pe vreme secetoasă. 

13. Rahela inseamna ,,oaie” in ebraica. In Vechiul Testament, Rahela era sotia favorita a lui Iacob si mama lui Iosif si Beniamin.

14. Teodora este un nume format din cuvintele „theos” care este zeu și „doron” care este dar, numele Teodora semnifică „dar de la Dumnezeu”. La fel ca în cazul numelui Ioana, părinții care-și botează micuța cu numele Teodora îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru comoara lor. 

15. Tamara este de origine ebraica. Inseamna ,,palmier”. In Vechiul Testament, Tamar era atat nora lui Iuda, cat si una din fiicele lui David.

Poți alege pentru fetița ta din această listă lungă, deoarece există nume biblice de fete evreiești, nume de fete din Biblie românești și nume biblice ortodoxe de fete. Noul și Vechiul Testament care împreună pot fi o sursă bună de inspirație.
noriel.ro