Cauze de ce are un Copil Vânătăi sub ochi. De la Boli de rinichi la alergii.

Câteva informații despre motivul pentru care copilul tău are vânătăi sub ochi, ce analize trebuie făcute, când culoarea schimbată sub pleoapa inferioară poate fi considerată normală și când devine o alarmă și un motiv pentru a consulta urgent un medic.

Asta mai ales ca am observat pe forumurile parcurse mult interes pentru subiecte precum: păreri vânăt sub ochi la copii, vânătaie sub ochi fără lovitura, bebe vânăt la ochi, vânăt sub ochi cauze la copii, culoare vânătă in jurul ochilor, înnegrirea sub ochi etc.

Vânătăile de sub ochi în sine nu sunt de speriat. Dar uneori un copil poate avea boli care necesită o vizită la medic pediatru.

În limbaj medical un astfel de fenomen precum pielea întunecată sub ochi se numește cianoză periorbitală. Motivele apariției cercurilor întunecate sub ochi pot fi diferite. 

cauze cearcane rosii sub ochi la copii si albastreala sub ochi

Pot apărea din cauza unor probleme cu sistemul cardiovascular, respirator. Sau dacă copilul este grav bolnav în momentul apariției așa-ziselor vânătăi sub ochi. 

De exemplu, are o infecție severă și trece printr-o intoxicație. Nu putem determina imediat dacă cianoza periorbitală a apărut doar dintr-o infecție sau dacă infecția ascunde o altă boală gravă. Prin urmare, nu ne putem ghida după durata apariției cianozei periorbitale

De exemplu, după pneumonie la un copil, vânătăile sub ochi vor fi vizibile o lună întreagă, în timp ce la altul vor trece în doar o săptămână. Și acest lucru este normal - pentru unul și pentru celălalt.

Dacă un copil, pe fondul sănătății complete, are letargie, slăbiciune, oboseală, paloarea pielii, vânătăile sub ochi devin mai vizibile sau apar pentru prima dată, desigur, acesta este un motiv de îngrijorare și un motiv pentru a contacta un medic pediatru.

Potrivit medicului pediatru, vânătăile sub ochii unui copil pot avea o culoare diferită în funcție de boală.

Cercanele întunecate de sub ochi cu o nuanță gălbuie sunt un semn de congestie în vezica biliară

Pentru a confirma diagnosticul, este necesar să se efectueze o ecografie a ficatului și să treacă o serie de teste biochimice, cum ar fi bilirubina, fosfatază alcalină, de exemplu .

Medicul a descris cum arată o alergie: cercuri roșiatice-albăstrui sub ochi cu semne de peeling, adesea însoțite de mâncărime și lăcrimare a ochilor. Aici aveți nevoie de o consultație cu un alergolog și un test de sânge.
noriel.ro