Ce alimente pot ajuta la scaderea colesterolului? Răspunsuri ale experților.

ALIMENTE CARE REDUC NIVELUL DE COLESTEROL

Din cauza unui stil de viață necorespunzător, în special a unei alimentații dezechilibrate, se poate forma așa-numitul colesterol rău. 

Acestea sunt lipoproteine ​​cu densitate scăzută care pot împiedica circulația sângelui și pot duce la boli ale sistemului cardiovascular.

În corpul uman, colesterolul îndeplinește o serie de funcții importante. Deci, este baza membranelor celulare, promovează activitatea sistemului hormonal și nervos, sintetizează acizii biliari.

Dacă sunteți predispus la niveluri ridicate de colesterol, ar trebui să includeți în dietă alimente care vă vor ajuta să preveniți acest lucru.

lista alimente care scad colesterolul rau rapid

1. Peste si fructe de mare

Conțin acizi grași omega-3 și grăsimi sănătoase care îmbunătățesc funcționarea sistemului cardiovascular. 

Prin întărirea pereților vaselor de sânge și creșterea elasticității acestora, se reduce riscul blocării de către plăcile de colesterol. 

De asemenea, utilizarea fructelor de mare crește nivelul de colesterol cu ​​densitate mare, care, la rândul său, este responsabil pentru procesarea și eliminarea excesului de grăsime din organism.

2. Ulei de masline

Colesterolul devine periculos atunci când se oxidează în organism. 

Cert este că doar excesul de colesterol se pretează acestui proces, care ulterior învăluie vasele din interior și crește riscul blocării acestora. 

Uleiul de măsline este bogat în antioxidanți care inhibă procesele oxidative și previn creșterea nivelului de colesterol „rău”.

3. Prunele

Un adevărat depozit de vitamine A, C, grupa B. Datorită conținutului acestor elemente, prunele contribuie la sinteza proteinelor, refacerea vaselor de sânge, precum și la creșterea funcțiilor protectoare ale organismului. 

În plus, pectina conținută de prune reduce semnificativ cantitatea de colesterol „rău”.

4. Ceaiul verde

Ceaiul verde are proprietăți de curățare și ajută la eliminarea elementelor nocive din organism. 

Inclusiv reduce nivelul de colesterol datorită conținutului de catechine (antioxidanți organici), care minimizează absorbția colesterolului „rău” de către tractul gastrointestinal.
noriel.ro