Consumul zilnic de MEZELURI BENEFICII și efecte NEGATIVE pentru sănătate

Ce se întâmplă dacă mănânci MEZELURI în fiecare zi? Iată câteva beneficii și efecte adverse pentru starea de sănătate.

Potrivit experților, consumul de prea multă carne de mezel și carne care a fost procesată într-un fel pentru conservare sau aromatizare este nesănătos.

Până în prezent, mezelurile sunt unul dintre principalele produse care se află în frigiderele noastre. 

Cuiva îi place să facă sandvișuri, ouă omletă, salate cu ele sau pur și simplu să le mănânce singure. 

Fiecare are preferințe diferite, așa că producătorii fac sute de tipuri de mezeluri: fierte, afumate, afumate crud sau uscate.

ce se inmpla grav pentru sanatate daca mananci zilnic mezeluri


Nu toată lumea știe că nu toate mezelurile sunt bune pentru organismul nostru

Cele mai „sănătoase” sunt considerată mezelurile preparate exclusiv din produse naturale îmbogățite cu multe componente utile.

În lumea modernă, este foarte important să știi să alegi mezelurile potrivite, deoarece acum există peste o sută de tipuri și mărci diferite pe rafturile magazinului. 

Majoritatea producătorilor înlocuiesc adesea produsele naturale cu ceva dăunător pentru a reduce costul produsului. De exemplu, untura adevărată este înlocuită cu grăsime vegetală, iar proteina din carne este înlocuită cu soia, adăugându-se și coloranți. 

Dacă nu sunteți un fan înfocat al mezelurilor, atunci este mai bine să-le refuzați, deoarece Organizația Mondială a Sănătății (OMS) le-a echivalat în ceea ce privește daunele aduse alcoolului și fumatului. 

De asemenea, OMS recomandă „iubitorilor” să reducă consumul de mezeluri la 50 g pe zi, altfel poate duce la consecințe groaznice: diabet, obezitate, ischemie, ateroscleroză, hipertensiune arterială și chiar cancer