Cum sa alegi PARFUMUL de CAMERA: Ceai verde pentru baie, Eucalipt pentru dormitor

Sfaturi de la specialiști despre cum sa alegi corect parfumurile de camera pentru a creea o atmosfera relaxanta si generatoare de emotii placute

Antropologii sunt siguri că aromaterapia își are originea în paleolitic - oamenii primitivi ardeau tămâie în peșteri. Tradiția a prins rădăcini în Egiptul antic: dimineața ardeau acolo rășini, la amiază - smirnă, iar la apus - kifi. În China și India, influența mirosurilor de ierburi și flori asupra organismului a devenit parte a medicinei alternative.

Ați observat că marile lanțuri hoteliere și dealerii de mașini premium au propriile lor parfumuri? Undeva dominat de note calde orientale, undeva - citrice proaspete. Totul pentru ca oaspeții să-și asocieze șederea cu emoții plăcute, să doarmă mai bine și să cheltuiască mai mult.

Hotelurile Ritz-Carlton, Hilton, Four Seasons, Intercontinental și Hyatt au propriile lor parfumuri de interior. La fel ca în magazinele de lux, restaurantele și dealerii de mașini. 

Există și unele foarte originale. De exemplu, la hotelul Le Sirenuse, situat în stațiunea italiană Positano, se pulverizează un spray cu note de coacăze negre, lichen, cedru și teracotă.  Acest lucru le amintește oaspeților de mirosul plăcilor ceramice încălzite de soarele de vară.

Birourile Bentley au parfumuri de camera cu acorduri de lemn, rom și piele asociate cu interiorul mașinilor de lux.

pareri cum sa alegi parfumul de camera corect pentru casa ta

Acolo unde se utilizeaza parfumuri cu note de ace de pin, mandarine, măr și scorțișoară- sunt pulverizate în aer în timpul sărbătorilor de Anul Nou, vânzările cresc cu 22%. 

Iar vara, potrivit Capital Research Group, mirosurile mai răcoroase de grădină sunt populare. De exemplu, portocala și lămâia îi încurajează pe cumpărători să cheltuiască cu 20% mai mult.

Hotelul Montcalm de cinci stele din Londra a făcut un pas mai departe și a dezvoltat o notă mai personală. Oaspeților li se oferă să aleagă una dintre cele șase compoziții pentru a recrea o atmosferă confortabilă în camera lor. Rezultatul s-a dovedit a fi un val natural: oaspeții din India preferă aromele de condimente și tămâie, iar locuitorii Franței preferă bagheta și cafeaua.


Iata deci cum trebuie sa alegi corect parfumuri de camera in functie de destinatia acestor spatii

1. Parfumuri pentru restaurant și bucătărie - mirosuri ușoare de cafea, produse de patiserie calde, ciocolată, căpșuni proaspete, deserturi, vanilie, scorțișoară, cuișoare umple camera cu o atmosferă de confort, trezesc pofta de mâncare, măresc nota medie. 

ATENTIE! Mirosurile florale trebuie evitate, ele modifica gustul și mirosul preparatelor.

2. Parfumuri pentru centrul SPA și baie - note de ceai verde, bambus, fân, lavandă, trandafir, iarbă tăiată, mentă relaxează, calmează sistemul nervos, ajută la cufundarea într-o stare de relaxare.

3. Parfumuri pentru clubul de fitness și zona de antrenament - aroma de portocale, grapefruit, măr verde, pepene verde, bergamotă au un efect tonic, înălțător.

4. Pentru camere de hotel și dormitoare - compozițiile de vanilie, lavandă, tămâie ajută la îmbunătățirea somnului, relaxare, eucalipt și mentă - reduc stresul, chihlimbar - crește senzualitatea și crește atracția față de partener.
noriel.ro