Cum să îndepărtezi petele dificile. Solutii de scos pete vechi. Cu ce se scot petele de pe haine.

Cea mai buna soluție de scos pete pe greaca de fâș, detergent pentru pete dificile, cu ce se scot petele de pe haine albe, sarea scoate petele și multele alte întrebări legitime sunt strâns legate de pete și de tot ceea ce însemnă neplăcerile create de acestea.

Cum să îndepărtezi petele de iarbă sau suc de fructe de pădure. Ce să faci dacă cămașa albă a devenit galbenă din cauza transpirației și există pete de la loțiunea de protecție solară pe costumul de baie. Într-un cuvânt, câteva metode testate care vă poate ajuta să vă salvați hainele preferate.

1. Cum să curățați petele de iarba

Spălați bine zonele murdare cu săpun de rufe sau detergent lichid de rufe. Frecați cu o perie moale sau cu un burete de spumă. Înmuiați timp de 10-15 minute în apă caldă. Apoi spălați conform instrucțiunilor de pe eticheta produsului.

Petele persistente pot fi îndepărtate cu înălbitor care conține clor. Dar această metodă este potrivită numai pentru lucrurile albe.

metode testate cum scoti pete vechi de pe haine

2. Cum se curăță petele de la vin

Ștergeți pata cu prosoape de hârtie uscate. Apoi puneți la înmuiat în apă rece timp de cel puțin o jumătate de oră. 

Dacă pata persistă, tratați-o cu detergent de vase. Apoi se spală ca de obicei. 

3. Cum se spală petele de ketchup

Scoateți cu atenție restul de ketchup cu o lingură sau un cuțit. Nu frecați cu șervețele - aceasta va unge pata și va deveni mai mare. Scoateți hainele cât mai curând posibil și clătiți pata din partea greșită sub jet de apă rece. Apoi se spală ca de obicei.

3. Cum să eliminați petele de la fructe de pădure

Înmuiați hainele în apă cu gheață cât mai curând posibil. Se lasa sa actioneze cateva ore sau peste noapte. Dacă sunt multe pete, apa poate fi schimbată. Nu este necesar să se adauge pulbere sau agent lichid.

A doua modalitate este de a trata petele proaspete cu apă clocotită. Întindeți cârpa peste un castron adânc sau o cratiță și ungeți pata cu apă clocotită. 

Va dispărea în fața ochilor noștri. Dar țesăturile care sunt sensibile la temperaturi ridicate se pot deteriora. 

4. Cum să îndepărtezi petele de grăsime

Presărați pata cu sare cât mai curând posibil. Va absorbi grăsimea și va fi mai ușor de spălat. 

Apoi așezați articolul cu fața în jos pe un prosop de hârtie uscat. Din interior, tratați pata cu detergent de vase - dizolvă bine grăsimea. 

Este mai bine să folosiți un detergent incolor, astfel încât să nu păteze hainele. Clătiți articolul și spălați-l la cea mai înaltă temperatură sigură pentru acest tip de material.

5. Cum să elimini petele de transpirație

Petele galbene la subrat apar atunci când transpirația reacționează cu compușii de aluminiu găsiți în multe antiperspirante. Pentru a păstra tricourile albe, alegeți produse fără el.

Dacă au apărut deja pete galbene, tratați zonele de la subrat ale îmbrăcămintei cu o soluție de oțet înainte de spălare. 

Trebuie amestecat cu apă în proporții egale. Este convenabil să aplicați produsul pe țesătură cu o sticlă de pulverizare. 

Așteptați 15 minute, apoi spălați-vă hainele. Metoda este potrivită atât pentru haine colorate, cât și pentru cele albe.

5. Cum să eliminați petele de sânge

Se recomandă spălarea hainelor pătate de sânge în apă rece. Sub influența temperaturii fierbinți, sângele se va coagula, iar petele vor fi absorbite în țesut. Pentru a îndepărta o pată proaspătă, săpunul și apa sunt de obicei suficiente. 

Soluțiile / produsele alcaline corodează bine proteinele. Înmuiați articolul în apă cu săpun timp de o jumătate de oră, clătiți și spălați ca de obicei.

Dacă pata este uscată, puteți încerca pudrele de enzime. Acestea sunt enzime speciale care descompun moleculele de sânge.

Înmuiați hainele în apă rece pentru a slăbi pata. Tratați cu pulbere sau lichid. Frecați ușor pata cu un burete. Nu exagerați pentru a nu strica materialul.
noriel.ro