Cum să recunoști un partener imatur emoțional și ce va însemna acesta pentru relația ta

Dacă în stadiul inițial al unei relații există o pasiune mai mult decât suficientă, atunci pot apărea dificultăți cu intimitatea (adică capacitatea de a se deschide și de a avea încredere unul în celălalt, de a fi apropiați din punct de vedere psihologic) și capacitatea de a-și asuma responsabilitatea. 

Și dacă la început noi, din cauza sentimentelor, închidem ochii la asta, atunci cu timpul problema devine mai gravă și necesită o soluție. 

În acest moment, devine evident: un partener imatur emoțional este lângă tine. Ce poate indica acest lucru în comportamentul său și cum să recunoașteți problema înainte de a vă pune în pericol relația?

Semne ca sa recunosti ca partenerul tau este imatur din punct de vedere sentimental

Evită să-și arate sentimentele și are dificultăți în a-și exprima emoțiile. Toată lumea are sentimente și emoții, iar ignorarea, evitarea sau negarea lor este un semn distinctiv al imaturității. 

Îi place să dea vina pe ceilalți pentru eșecurile și greșelile sale. Într-o relație sănătoasă, partenerii știu să se audă, să lucreze la probleme și să accepte criticile, dar o persoană imatură suportă dureros cele mai mici remarci care i se adresează, așa că este întotdeauna mai convenabil pentru el să ia poziția de victimă, să fie jignit și să nu fie responsabil pentru acțiunile și deciziile sale.

iubitul meu e imatur emotional ce trebuie sa fac

Nu știe/nu-i place să planifice viitorul și, ca urmare, să facă planuri comune. Asta nu inseamna ca la prima intalnire discuti cati copii vei avea. Dar când o persoană spune că trăiește o zi, nu își planifică viața, cel mai probabil, acest lucru este valabil și pentru relații.

Lasă relațiile la suprafață. Nu ne deschidem imediat partenerilor, pentru că asta înseamnă să devenim vulnerabili și să arătăm dorința de a învăța și de a accepta pe celălalt. Dar dacă ești într-o relație de mult timp și în același timp simți că partenerul tău este detașat și nu te lasă să te apropii de el la nivel emoțional, asta înseamnă că îi este greu să stabilească o relație. relație cu adevărat strânsă.

Se ascunde de tine în momentele de criză. Dacă o persoană nu este capabilă să facă față propriilor experiențe, este logic că nici nu va ști să se descurce cu străinii. Și atunci, în momentul în care ai nevoie de sprijin sau ajutor, cel mai probabil vei simți că distanța dintre voi crește și mai mult. Iar unul dintre avantajele frumoase pe care le oferă o relație sănătoasă este posibilitatea de a obține sprijin de la o persoană dragă.

Nu își asumă responsabilitatea și își pune întotdeauna nevoile și interesele deasupra celorlalți. În caz contrar, acționează numai atunci când vede un beneficiu pentru el însuși. 

Dacă vezi că partenerul nu face niciun pas către tine, continuă să se comporte la fel ca înainte, atunci ar trebui să te gândești: este cu adevărat necesară o astfel de relație? 

La urma urmei, doi oameni dintr-o pereche trebuie să-și asume responsabilitatea pentru ei înșiși, pentru comportamentul și acțiunile lor. 

Putem sprijini un partener în încercarea lui de a deveni mai matur, mai matur, responsabil, dar aceasta este în cele din urmă alegerea lui. Și a ta - ce fel de atitudine acceptați față de voi înșivă.
noriel.ro