Cum să-ți usuci părul: cu un uscător de păr sau natural. Ce este mai sănătos pentru păr.

Uscarea părului este un pas important în îngrijirea părului. Recent, s-a vorbit mult despre pericolele folosirii uscătoarelor de păr, așa că mulți oameni au ales să treacă la metode mai naturale. 

Mai ales vara, când după ce te-ai spălat pe păr, îl usuci ușor cu un prosop și ești gata să ieși din casă. Pare că este mai sănătos, dar este cu adevărat mult mai util?

De mult timp, experții au crezut că uscarea părului în mod natural ar fi mai benefică. Cu toate acestea, conform studiilor recente, utilizarea corectă a unui uscător de păr are un efect mult mai bun asupra stării de sănătate a firului de păr!

Fiecare șuviță de păr are un tub mic cu un strat protector - cuticula, care conține proteine ​​utile. Când stratul de cuticulă este perfect intact, părul arată strălucitor și nu se încrețește. 

Prea multă căldură poate deteriora cuticula, captând apa în interior și făcând firul de păr ”să fiarbă”.

cum este mai bine sa iti usuci parul cu uscatorul sau natural cu un prosop

Sună ca un argument în favoarea uscării naturale. Cu toate acestea, oamenii de știință au demonstrat că folosirea unui uscător de păr la distanța corectă și la temperatura corectă poate provoca mult mai puține daune decât uscarea părului în mod natural

Acest lucru se datorează faptului că, atunci când sunt în contact cu apa, buclele se umflă. Cu cât acest proces durează mai mult, cu atât se exercită mai multă presiune asupra proteinelor benefice care mențin părul intact. Acest lucru poate duce la probleme și mai mari.

Pentru a menține sănătatea părului în timpul uscării, se recomandă următoarea metodă, care va oferi cea mai înaltă calitate și cea mai sănătoasă îngrijire pentru bucle

Mai întâi trebuie să le lași să se usuce natural, aproximativ 70-80%. 

Apoi, pornind uscătorul de păr la setarea rece (în niciun caz la cald), ar trebui să vă suflați părul, ținând aparatul la o distanță de 5-6 centimetri de cap. 

Rezultatul este strălucirea și prospețimea părului - fără supraîncălzirea pielii și deteriorarea cuticulei.
noriel.ro