Cum să vindeci o Mahmureală. Sfaturi TESTATE care funcționează.

Recomandări ce să faci pentru ca mahmureala să nu se mai repete.

Din păcate, nu există medicamente care ar putea ameliora mahmureala instantaneu.  Cu toate acestea, există modalități de a supraviețui unei perioade neplăcute de mahmureală.

1. Restabiliți echilibrul fluidelor

Alcoolul produce vasopresină, un hormon care reglează cantitatea de urină excretată de rinichi (de aceea este numit și hormon antidiuretic). 

Ca urmare, sub influența alcoolului, organismul începe să cheltuiască în mod activ umiditatea.

Dacă mahmureala este însoțită și de transpirație, vărsături, diaree, o persoană pierde și mai multă apă. Iar deshidratarea este o modalitate sigură de a înrăutăți și mai mult amețelile, durerile de cap, slăbiciunea, gura uscată și alte simptome de mahmureală.

remedii eficiente pentru mahmureala cand te doare capul

Prin urmare, primul lucru de făcut este să returnați umiditatea pierdută în corp. 

Bea doar soluții de rehidratare (de la farmacie, de exemplu), băuturi izotonice pentru sport sau bulion de pui. Sau, începe cu un ceai dulce, de exemplu, cu miere, suc de fructe sau bea saramură de la murături.

2. Ia micul dejun sau măcar prânzul

Dacă nevoia de a vomita a încetat cu mult timp în urmă, iar capul tău continuă să doară, te simți rău și, în general, foarte inconfortabil, s-ar putea să fie nevoie să mănânci.

Adevărul este că alcoolul crește glicemia . Efectul este vizibil mai ales dacă o persoană a băut și nu a mâncat: creierul este foarte lipsit de glucoză și vă informează despre asta cu slăbiciune și dureri de cap.

Pâinea prăjită și sucul de fructe sunt o modalitate ușoară și sigură de a vă readuce nivelul de zahăr la normal.

3. Luați un analgezic

Acesta este un sfat de luat în seamă dacă îți plesnește capul sau te dor mușchii.

Dar aveți grijă la alegerea analgezicelor.

Pe bază de acid acetilsalicilic (aspirină). Experții de la organizația medicală americană Mayo Clinic avertizează că astfel de analgezice pot crește iritația stomacului.

Pe baza de paracetamol. La persoanele care abuzează în mod regulat de alcool, astfel de pastile pot provoca leziuni hepatice grave.
noriel.ro