Treceți la conținutul principal

Fructele ajută la combaterea Depresiei și a Anxietății

Oamenii de știință britanici au descoperit că consumul frecvent de fructe este asociat cu o sănătate mintală mai pozitivă și cu mai puține simptome de depresie.

Oamenii care mănâncă frecvent fructe au mai multe șanse să raporteze o sănătate mintală mai bună și mai puțin probabil să raporteze simptome de depresie decât cei care nu o fac, potrivit unui nou studiu de la Colegiul de Sănătate și Științe ale Vieții de la Universitatea Aston.

Descoperirile cercetătorilor britanici arată că cât de des mâncăm fructe este mai important pentru sănătatea noastră psihologică decât numărul total de fructe într-o săptămână. 

Echipa a descoperit, de asemenea, că persoanele care mănâncă gustări picante cu conținut scăzut de nutrienți, cum ar fi chipsurile, au mai multe șanse să raporteze niveluri mai ridicate de anxietate.

dieta cu legume si fructe combate anxietatea si depresia

Luând în considerare factorii demografici și de stil de viață, cum ar fi vârsta, sănătatea generală și exercițiile fizice, studiul a constatat că atât fructele bogate în nutrienți, cât și gustările sărate neîndulcite par să fie asociate cu sănătatea psihologică

De asemenea, au descoperit că nu există o legătură directă între consumul de legume și sănătatea psihologică.

Alte studii au găsit legături între fructe și legume și sănătatea mintală, dar puține au analizat fructele și legumele separat și chiar mai puține au analizat atât frecvența, cât și cantitatea de consum. 

Atât fructele, cât și legumele sunt bogate în antioxidanți, fibre și micronutrienți esențiali care promovează funcționarea optimă a creierului, dar acești nutrienți se pot pierde în timpul gătitului. 

Deoarece mâncăm fructe crude mai des, acest lucru ar putea explica impactul lor mai mare asupra sănătății noastre psihologice.
MAI POTI CITI