Sfaturi pentru îngrijirea Tenului tânăr sub 25 ani. Regulile de alegere a produselor cosmetice.

Datorită modei rețelelor de socializare deja la 20 de ani multe fete încep să se teamă de riduri, apelând la metode de injectare pentru ași menține tinerețea. 

Cosmeticienii spun că astfel de măsuri drastice nu sunt necesare. Este suficient să alegeți îngrijirea la domiciliu potrivită și să vizitați periodic un specialist.

Până la 25 de ani, pielea are o capacitate mare de regenerare. În absența unor probleme grave, procedurile non-invazive și îngrijirea selectată corespunzător sunt suficiente.

Până la 25, trebuie să acordați o atenție deosebită curățării, hidratării și protecției SPF - factorul principal în foto îmbătrânirea pielii.

Sfaturi pentru îngrijirea tenului tânăr

1. Curăţare. 

Curățarea temeinică a pielii este principala regulă de îngrijire, indiferent de vârstă. 

sfaturi îngrijirea tenului 25 de ani cum alegi produsele cosmetice

Un sistem în trei pași de două ori pe zi este un minim obligatoriu. Asigurați-vă că utilizați un toner facial după curățare pentru a restabili pH-ul. Nu uitați că apa micelară trebuie spălată.

Dimineața, pentru spălare, va fi suficientă o spumă moale, fără componente agresive din compoziție. Aceasta va îndepărta excesul de sebum și alte impurități care s-au acumulat peste noapte. 

Seara, puteți folosi ulei hidrofil (un instrument excelent pentru perioada toamnă-iarnă) - vă permite să săriți peste prima etapă de curățare: apă micelară sau lapte demachiant.

2. Hidratarea

Toate tipurile de piele trebuie hidratate. Dacă nu se face acest lucru, uscăciunea excesivă poate provoca riduri precoce. 

Amintiți-vă: chiar dacă aveți o piele cu probleme (acnee, dermatită), nu folosiți produse care conțin alcool - acestea stimulează și mai mult glandele sebacee să secrete. 

3. Protectie UV 

Razele UV sunt cauza principală a foto-îmbătrânirii pielii. Indiferent dacă ai 18 sau 30 de ani, folosește SPF pe tot parcursul anului

Razele ultraviolete ajung la suprafața pământului chiar și când afara este înnourat. Ele distrug fibrele de colagen și afectează negativ pielea. Aproape toate fondurile de ten au un factor SPF. Iarna sunt suficiente. Vara, trebuie să utilizați produse cu un factor mai puternic (50+)

Reguli pentru alegerea produselor cosmetice pentru pielea tânără

a. Fondurile trebuie să se potrivească cu tipul de piele . 

b. Texturi ușoare Pielea tânără este potrivită pentru texturi mai ușoare - emulsii, geluri. După utilizarea lor, nu ar trebui să existe o senzație de etanșeitate și disconfort. 

c. Formulă fără ingrediente anti-îmbătrânire . În compoziția produselor cosmetice pentru piele tânără nu ar trebui să fie artilerie „grea” sub formă de componente anti-îmbătrânire. 

Dacă folosești creme cu ingrediente anti-îmbătrânire de la vârsta de 18 ani, acestea vor înceta să mai fie eficiente atunci când sunt cu adevărat necesare.

d. Non - comedogen . Căutați produse care să nu înfunde porii pentru a nu provoca apariția comedoanelor. Comedoanele se formează prin acumularea de sebum si celule moarte în interiorul pielii.

e. Fără agenți tensioactivi agresivi . Surfactanții agresivi usucă pielea. Și cu cât îl uscați mai mult, cu atât glandele sebacee vor începe să funcționeze mai active.

f. Utilizați produse suplimentare de îngrijire . Până la 25 de ani, nu este interzis să faci peeling-uri ușoare (în cazul în care nu există acnee activă). Dar doar superficial. 

Cumpărați un roll-on cu acid de fructe sau acid lactic și utilizați o dată sau de două ori pe săptămână. 
noriel.ro