VITAMINA B5 este vitamina care te slăbește. Acidul pantotenic stimulează grăsimea maro.

Oamenii de știință de la Academia Chineză de Științe au descoperit ce vitamina poate contribui la pierderea în greutate

Potrivit unui nou studiu al oamenilor de știință al Academiei Chineze de Științe, acidul pantotenic (vitamina B5) stimulează producția de grăsime maro, care promovează pierderea în greutate și poate preveni obezitatea. 

Majoritatea vitaminei B5 este conținută în carne, somon, oua, leguminoase, ciuperci, avocado si nuci.

În primul rând, experții au tratat culturile de celule de țesut uman cu vitamina B5. 

Șase zile mai târziu, ei au descoperit în celule o creștere a numărului de markeri care indică o creștere a numărului de mitocondrii - organele, în care grăsimea maro e mai multă decât grăsimea albă. 

pareri despre vitmina b5 care te ajuta sa slabesti natural

După aceea, oamenii de știință au efectuat un experiment pe șoareci. 

Timp de 11 săptămâni, ei au hrănit șoarecii masculi cu o dietă bogată în grăsimi și au fost tratați fie cu vitamina B5, fie cu ser fiziologic.

Rezultatele studiului, publicate în Jurnalul American de Fiziologie-Endocrinologie și Metabolism, au arătat că șoarecii cărora li sa administrat vitamina B5 au înregistrat reduceri semnificative ale grăsimilor, inclusiv sub piele și în ficat, în comparație cu animalele cărora li s-a administrat soluție salină. 

În plus, șoarecii hrăniți cu acid pantotenic au avut niveluri reduse de insulină, toleranță îmbunătățită la glucoză și simptome reduse ale bolii hepatice grase.

Acidul pantotenic are un mare potențial terapeutic pentru tratamentul obezității și diabetului de tip 2 este concluzia cercetătorilor.
noriel.ro