4 Alimente Sănătoase care te împiedică să Slăbești

Vrei sa slăbești? Există mai multe alimente „sănătoase” pe care ar trebui să le eviți dacă vrei să scapi de kilogramele în plus. Par să fie alimente dietetice, dar de fapt ele interferează negativ cu procesul de pierdere în greutate.

1. Avocado

Despre beneficiile pentru sănătate ale avocado se vorbește tot timpul. Cel mai adesea, nutriționiștii laudă grăsimile saturate „bune” pe care le conține. 

Cu toate acestea, există un „dar” care este rar menționat: acest fruct are multă tiramină, care se transformă în norepinefrină, hormonul stresului. 

Același, la rândul său, fie încetinește procesul de pierdere în greutate, fie provoacă creșterea în greutate.

2. Granola și musli

Granola și musli au devenit unul dintre cele mai populare mic dejun: adepții unui stil de viață sănătos cred că un amestec de fulgi de ovăz, nuci și semințe este foarte util. 

lista alimente sanatoase dar care ingrasa


Dar nu merită să le mănânci din două motive. În primul rând, o porție mică care încape într-o ceașcă conține un număr mare de calorii: de la 450 la 600.

În al doilea rând, granola și muesli sunt alimente procesate care folosesc făină și zahăr. Carbohidrații conținuți în ele sunt în mod inerent „goli” - nu vor aduce niciun beneficiu și se vor așeza doar în pliuri urâte pe șolduri și talie.

3. Produsele cu conținut scăzut de grăsimi (Zero grăsimi)

Unele diete se bazează pe reducerea grăsimilor, iar acei oameni care pur și simplu numără caloriile răscolesc de obicei prin rafturi în căutarea râvnitei etichete „0% grăsime”.

Dar înlocuirea brânzei de vaci obișnuite cu conținut scăzut de grăsimi nu merită. 

Cert este că mulți hormoni - estrogen, progesteron, testosteron - din corpul nostru sunt sintetizați din grăsimi animale. Dacă nu există grăsime, riști să te confrunți cu o deficiență hormonală. 

Iar o astfel de problemă hormonală te va face să câștigi greutate în exces și nu vei putea atinge armonia dorită, în ciuda tuturor eforturilor.

4. Batoanele proteice

Toată lumea știe că, pentru a pierde în greutate, trebuie să mănânci multe proteine. 

Este plictisitor să mănânci zilnic piept de pui și, prin urmare, mulți iubitori de fitness cumpără batoane proteice. Aceste produse para fi o gustare grozavă - la urma urmei, o porție poate conține 30-40 de grame de proteine ​​pure!

Dar nu avem nevoie de proteina in sine, ci de aminoacizii care alcătuiesc compoziția acesteia. 

Puteți obține un set complet de aminoacizi numai folosind diferite surse de proteine ​​și, prin urmare, nu ar trebui să vă bazați pe batoane - este mai bine să mâncați câteva ouă, o jumătate de pachet de brânză de vaci sau salată de fasole.
noriel.ro