Cum să faci față Timidității și să scapi de teama de a arăta prost

Timiditatea și îndoiala de sine ne determină să renunțăm la multe dintre oportunitățile și plăcerile vieții și de multe ori ne stau în cale în momentele importante din viață.

Iata ce ne sfătuiesc psihoterapeuții cum să depășim aceste probleme.

Pentru a lupta cu timiditatea, trebuie să înțelegeți ce se află la baza ei. Cea mai comună și evidentă este îndoiala de sine sau dependența de părerea altcuiva. 

Este nevoie de muncă și nu va fi o cale rapidă, dar primul loc de început este să înțelegeți că majorității oamenilor nu le pasă unul de celălalt

Nimeni nu se va gândi la tine mai mult de câteva minute. Îndoiala ta de sine nu are nimic de-a face cu realitatea - este doar starea ta interioară.

Oamenii timizi au deseori multe planuri, dar nu le duc până la capăt și rămâne un vis. Nu este vorba doar despre schimbări dramatice, ci și despre simplele plăceri ale vieții: sa mergi la un dans, sa sunați pe cineva, sa invitați o persoană interesantă la cafea, sa începeți să mergeți la sală și multe altele. 

pareri forum am scapat de timiditate

Fă o listă cu lucrurile pe care ai vrut să le faci de mult timp, dar ai fost prea timid și stabilește-ți un obiectiv de a finaliza 1-2 articole din această listă în săptămâna viitoare. Acest lucru va fi cel mai probabil stresant pentru tine, dar în curând vei începe să te bucuri de ceea ce faci.

Nu vă concentrați pe aspectele negative! Oamenii timizi tind să se concentreze pe rău și să ignore binele. 

Fă primul pas! Ați observat că cei care sunt chemați mai întâi la tablă la școală (cel mai simplu exemplu) se simt apoi mai încrezători și mai calmi? 

Acest lucru vă ajută să vă dovediți că dețineți controlul asupra situației și că vă simțiți mulțumit că luați măsuri decisive. 

Practicați acest lucru mai des, chiar și atunci când vine vorba de activitățile de zi cu zi. La început va fi greu să te forțezi, dar în curând va deveni un obicei.

Ajuta-i pe ceilalți! Acesta poate fi, de exemplu, voluntariat, ajutorarea persoanelor fără adăpost, animale - ceva care este semnificativ din punct de vedere social. 

În primul rând, ajută la temperarea personajului, învață să facă față emoțiilor, iar în al doilea rând, sentimentul de ajutor gratuit dă emoții incredibile.

Învață să vorbești despre tine, despre meritele tale, nu fi sfios cu tine și vei vedea cum se va schimba viața ta.