Wiki dieta macrobiotica rețete, calea macrobiotica pdf, dieta macrobiotică meniu săptămânal, dieta macrobiotica dă rezultate, cine a slăbit cu dieta macrobiotică.
Susținătorii macrobioticii în general și ale nutriției macrobiotice în special, sunt de părere că bolile ca atare nu există deloc.
Orice afecțiuni, chiar și cele mai teribile, sunt doar o consecință a unei încălcări a armoniei interioare a unei persoane și a unui dezechilibru în relațiile sale cu lumea exterioară. Aceste încălcări pot fi corectate complet cu ajutorul unei diete armonioase.
Dacă vorbim despre macrobiotică ca o metodă modernă a vindecării și a nutriției bioenergetice, atunci fondatorul acesteia și cel mai faimos promotor din Occident și Europa a fost George Ozawa.
Alimente interzise în rețetele din dieta macrobiotică
• Alimente Yang pur : ouă, carne, caviar (pește), dovleac, morcovi, hrean, pătrunjel, salvie, cicoare, ginseng și altele.
• Alimente Yin pur : zahăr, lămâie, ciuperci, castraveți, fasole, cartofi, vinete, smântână, lapte caș, margarină, muștar, oțet și altele.
Produse în care yin și yang sunt într-o anumită proporție, Ozawa a sugerat să le combine în așa fel încât să se echilibreze cât mai mult unul pe celălalt.
Cum au determinat chinezii antici nivelul cutare sau cutare energie în fiecare produs, Ozawa nu a menționat. El însuși și-a propus să interpreteze energiile yin și yang într-un mod modern: ca un mediu acid și alcalin.
Adică alimente care conțin mult potasiu sau fosfor (minerale acidifiante) sunt atribuite alimentelor cu energie yin. Iar cele care conțin mult calciu sau sodiu (substanțe care provoacă o reacție alcalină) au fost definite ca produse cu energie yang.
Cele 7 niveluri de nutriție macrobiotică implică șapte tipuri diferite de diete cu meniuri specifice:
1. Primul nivel
În fiecare zi, meniul trebuie să respecte cu strictețe raportul: cereale - 40%, legume - 30%, produse din carne - 20%, supe (cu excepția ciupercilor) - 10%.
2. Al doilea nivel
În consecință: cereale - 50%, legume - 30%, produse din carne - 10%, supe - 10%.
3. Al treilea nivel
Zilnic în dietă ar trebui să fie: cereale - 60%, legume - 30% și supe - 10%. Produsele din carne sunt deja excluse complet.
4. Al patrulea nivel
Cereale - 70%, legume - 20%, supe - 10%.
5. Al cincilea nivel
Cereale - 80%, legume - 20%
6. Al șaselea nivel
Cereale - 90%, legume (de preferință proaspete) - 10%.
7. Al șaptelea nivel
Dieta constă 100% numai din cereale.
Cât timp poți sau trebuie să „stai” la același nivel, nu a fost precizat de George Ozawa.
Fiecare persoană decide cât de repede trece de la un tip de dietă la altul.
Dieta macrobiotică trebuie să conțină cât mai puțin zahăr și sare, iar apa trebuie băută numai în caz de sete extremă și în cantități minime. În plus, Ozawa a sfătuit să se mestece fiecare lingură de mâncare de cel puțin 50 de ori.
Trimiteți un comentariu
Trimiteți un comentariu