Păreri cea mai buna perie pentru câini. Recomandări pieptene pentru câini cu păr lung sau scurt.

Descalcitor blana caini păreri forum, perie câini bichon, perie pentru câini cu par lung, forum perie caini profesionala, perie pentru caini cu par scurt, recomandări perie caini talie mare, cea mai bună mănușă perie caini

Chiar dacă ai un câine cu păr scurt, trebuie să te ocupi de îngrijirea blănii sale, cel puţin o dată pe săptâmână. 

În schimb, în cazul câinilor cu păr lung, medicul veterinar recomandă o periere zilnică a blănii, pentru a elimina nodurile, praful şi frunzele care se pot prinde în firele lungi.

Pentru câinii care au o blană deasă, cum sunt cei din rasa Chow-Chow sau Ciobănesc German, este recomandat să alegi o perie dublă cu peri metalici şi sintetici, care este mult mai eficientă. 

păreri recomandări cele mai bune perii si piepteni pt câini forum animax

În schimb, pentru câinii cu blană lungă şi mătăsoasă, cum sunt cei din rasa Shih Tzu sau Malteza, este recomandată folosirea unei perii tip slicker, sau a unui pieptăn şi a unui descâlcitor.

Pentru câinii cu blană lungă, perierea se face în direcţia de creştere a părului, şi este indicată folosirea unui şampon special pentru înmuierea firelor de păr, astfel încât să se evite formarea nodurilor.

Pentru câinii cu blană scurtă şi mătăsoasă, cum sunt cei din rasa Bulldog, Dalmaţian sau Pointer, este necesară o îngrijire elaborată, pentru că aceştia sunt predispuşi la năpârlire.


Tocmai de aceea, este recomandată o periere periodică şi folosirea unei perii de cauciuc, sau a unei mănuşi de periat. 

Periatul se va face întotdeauna înainte de baie, astfel încât să fie îndepărtată eficient pielea descuamată, părul uscat şi praful din blana cațelului vostru.
noriel.ro