Păreri Uleiuri Esențiale bune pentru Anxietate și Atacuri de panică

Dacă ați experimentat simptomele Anxietății și / sau ale Atacului de Panică, atunci este posibil să căutați modalități de a le atenua cu remedii naturiste.

Aromoterapie acasă este o modalitate excelentă de a folosi uleiurile esențiale pentru stres și anxietate

Aromaterapia este cea mai rapidă, sigură și inofensivă modalitate de a vă schimba starea de spirit, de a reduce anxietatea și de a vă menține relaxat. 

Există două tipuri cele mai eficiente și sigure de interacțiune cu uleiurile esențiale:

1. Aplicare pe piele a uleiurilor esențiale. În primul rând, moleculele trec prin epidermă (stratul superior al pielii), ajungând în derm (stratul mai profund al pielii), apoi intră în vasele de sânge, unde încep să circule în tot corpul. 

Un punct important: uleiurile esențiale trebuie aplicate pe piele numai în formă diluată, altfel puteți obține o arsură sau iritație a pielii.

2) Inhalarea uleiurilor esențiale. Moleculele intră în sistemul olfactiv, iar apoi în sistemul limbic al creierului, unde întâlnesc așa-numita barieră creier-sânge, care reglează pătrunderea substanțelor din fluxul sanguin în creier, permițând trecerea numai a substanțelor sigure și necesare.

pareri recomandari uleiuri esentiale pentru anxietate si depresie


Astăzi vă voi spune ce uleiuri esențiale naturale puteți adăuga în rutina zilnică pentru a vă relaxa și a elibera tensiunea:

➢ Uleiu esențial de Lavanda -  Parfumul său este pur și delicat. Acordați atenție informațiilor despre originea uleiului esențial de pe sticlă.

➢  Uleiu esențial de Portocală – Uleiul esențial de portocale este extras din coaja portocalei dulci Citrus sinensis. Un parfum optimist asociat cu bucurie și soare. 

În câteva secunde, se încălzește cu căldura sa, se relaxează și aprinde o scânteie de inspirație și dorință de a merge înainte. Portocala oferă liniște și fericire minții și este, de asemenea, bogată în puternicul antioxidant d-limonen.

➢ Vetiverul – are o aromă învăluitoare, exotică, complexă care este utilizată pe scară largă în parfumerie. Cu efectul său calmant, de împământare, vetiverul este un ulei esențial ideal de utilizat în terapia prin masaj și aromaterapie pentru relaxare mentală și fizică profundă. 

Are un caracter de centrare, de împământare, care ajută să te simți în siguranță, puternic, să conectezi trupul cu sufletul. Se asortează bine cu lavandă sau portocală.

➢ Benzoina este un antidepresiv natural. O consistență vâscoasă, o aromă dulce rășinoasă, cu note de vârf de vanilie și un miez de ciocolată care amintește de melasă de zahăr cu subtonuri balsamice. 

Aroma sa încălzește, dă o senzație de confort, ajută să facă față anxietății, tensiunii și să găsească pacea. 

Benzoina are proprietăți relaxante puternice și promovează un somn sănătos. Se combină perfect cu lavandă, mușețel roman.

➢ Vanilie - Pe lângă faptul că este folosit ca agent de aromatizare în industria alimentară și farmaceutică, extractul de vanilie are mai multe beneficii pentru sănătate. 

Aroma de vanilie poate stimula anumiți hormoni precum testosteronul și estrogenul, acționând ca un puternic afrodisiac. 

Vanilia are, de asemenea, un efect relaxant, ameliorând simptomele sindromului premenstrual. Potrivit cercetărilor , proprietățile sale calmante sunt înălțătoare și pot reduce furia, stresul, tensiunea și iritabilitatea.

➢ Menta  - promoveaza un sentiment de pace si claritate a mintii, ajuta la scaparea de emotiile negative. 

Acest tip de mentă (mentă verde) are o aromă plăcut dulce, dar proaspătă și este adesea folosită pentru a aroma pasta de dinți, apă de gură, gumă de mestecat și bomboane.

Inhalarea aromei uleiului esențial de mentă nu numai că te relaxează emoțional, dar te ajută și să faci față sindromului de colon iritabil și altor probleme gastrointestinale pe care mulți le experimentează în perioadele de stres și tensiune nervoasă.

Combinați uleiul esențial de mentă cu benzoină pentru un efect mai relaxant și portocaliu pentru un efect mai revigorant.