Treceți la conținutul principal

Punem pariu că nu știai despre aceste 10 funcții secrete ale Telegram-ului

Punem pariu că nu știai despre aceste 10 funcții interesante ale Telegramului - folosește-l la maximum ca un profesionist

Suntem dispuși să pariem că habar n-ați avut despre unele dintre funcțiile Telegram-ului, chiar dacă vă considerați un utilizator avansat.

Telegram a devenit o platformă în care s-a înghesuit toată lumea: vedete, bloggeri, sportivi, media, oameni obișnuiți. 

Însă chiar și cei mai vechi utilizatori nu știu toate secretele acestei aplicații de mesagerie. Vorbim despre cele mai tari caracteristici pe care cu siguranță le vei aprecia. 

1. Ciornă, liste, note

În Telegram, vă puteți scrie singur, așa că mulți utilizatori folosesc chat-ul Favorite pentru a-și lua notițe. 

O listă de cumpărături, fotografii, redirecționarea intrărilor interesante din alte chat-uri, mesaje schițe către alți utilizatori - puteți stoca tot ce aveți nevoie în acest chat. 

2. Memento

Aceleași „Favorite” vă permit să utilizați Telegram ca un memento: „Felicită-ți bunica de ziua ei”, „Scoate hainele din uscător”. 

functii si comenzi secrete in telegram de care nu știai

Pentru a face acest lucru, trebuie să deschideți chat-ul „Favorite”, să introduceți textul, să țineți apăsată săgeata din dreapta jos, apoi să selectați „Setați un memento” și să setați ora dorită. Gata! 

3. Locația

Funcția este foarte convenabilă pentru cei care se află într-o locație nouă. Sau dacă ați venit la o întâlnire, dar pur și simplu nu o găsiți. 

Puteți trimite pur și simplu locația dvs. la chat, astfel încât cealaltă persoană să vadă unde vă aflați. 

Pentru a face acest lucru, faceți clic pe agrafă (atașament) și selectați „Geolocalizare” acolo. Apoi vă puteți deplasa către punctul specificat de pe hartă în timp real.

4. Trimiterea întârziată a mesajelor

Seara târziu, ți-ai amintit că nu i-ai răspuns șefului sau profesorului copilului tău? Sau poate ți-e frică să-i amintești soțului tău să scoată puiul din congelator, învârtindu-se de muncă? Pentru a face acest lucru, există o funcție de mesaje întârziate. 

Tastați textul dorit, apoi acordați atenție săgeții: atingând-o, veți trimite pur și simplu un mesaj. 

Dar dacă țineți apăsat butonul, va apărea linia „Trimite mai târziu”. Făcând clic pe el, puteți alege ora la care doriți să trimiteți un mesaj. Foarte confortabil! 

5. Mesaje care se autodistrug

În Telegram, este foarte convenabil să porți o corespondență privată. Vrei să discutăm ceva foarte personal? Nicio problemă, funcția Secret Chat te va ajuta.

Pentru a-l folosi, accesați chat-ul cu persoana de care aveți nevoie, faceți clic pe fotografia sa, apoi pe cele trei puncte („mai multe”) și selectați acolo linia „Începeți un chat secret”. Și poți începe să discuți! 

Secret Chat vă garantează confidențialitate completă: fără urmă digitală, ștergerea mesajelor prin temporizator, fără redirecționare. 

Iar dacă interlocutorul face o captură de ecran, aplicația vă va informa imediat despre aceasta! Ei bine, nu este o frumusețe? 

6. Comunicare fără schimb de numere de telefon

În Telegram, vă puteți găsi nu numai după numărul de telefon, ci și după porecla. 

Dacă nu vrei ca interlocutorul să știe numărul tău de telefon, dar trebuie să faci schimb de contacte, este suficient să-i spui numele tău de utilizator în messenger.

Puteți veni cu un pseudonim și îl puteți instala singur: în mod implicit, nu este setat nimic. 

Pentru a face acest lucru, introduceți setările și faceți clic pe „Selectați numele de utilizator”. Și introduceți ceea ce vă place. Și apoi distribuiți porecla noilor cunoștințe fără teamă pentru numărul de telefon. 

74. Ștergeți automat fotografiile

I-ai trimis un prieten cu fotografia ta stupidă, dar nu vrei să o admire pentru totdeauna? Sau ați distribuit o grămadă de fotografii abstracte împrăștiate în tot feedul? Puteți configura ștergerea automată a imaginilor după o anumită perioadă.

Pentru a face acest lucru, selectați imaginea dorită, apoi, ca și în cazul mesajelor text, țineți apăsată săgeata albastră din colțul din dreapta jos, apoi selectați „Set timer” în fereastra drop-down. Și voila! 

8. Fără spoilere

De câte ori ați dat peste spoilere în timp ce citiți un articol sau altul sau mesaje de la prieteni în chatul general? 

Dar în telegramă există un „tratament” pentru aceasta - funcția de protecție a spoilerului. Orice utilizator își poate închide mesajul (sau o parte a acestuia) cu o casetă de selectare. Pentru cei care nu se tem de spoilere, pot face clic pe zar și textul se va deschide. Restul va trece doar pe lângă. 

Pentru a utiliza această caracteristică, introduceți textul, apoi selectați tot sau doar partea dorită a acestuia, apoi selectați opțiunile de text (indicate de obicei de această pictogramă -  B I U ) și acolo - opțiunea Ascuns. După aceea, trimiteți mesajul ca de obicei.

9. Traducerea automată mesajelor

Dacă întâlniți un mesaj în engleză sau în orice altă limbă, atunci acesta poate fi tradus cu ușurință. Dar mai întâi trebuie să activați această funcție. 

Pentru a face acest lucru, accesați secțiunea „Setări”, apoi „Limbă”, apoi activați glisorul „Afișați butonul „Traduceți”. După aceea, puteți face clic pe mesajele într-o limbă străină și le puteți traduce într-un moment. 

10. Reacții la mesaje

Telegram are o caracteristică grozavă - o reacție la un mesaj folosind emoticoane. Acest lucru ajută la a nu aglomera chat-ul, în același timp, arătând clar că mesajul a fost citit și arătând ce părere aveți despre el.

Pentru a pune o reacție la un mesaj, faceți clic pe emoji-ul corespunzător dacă aveți un Android sau țineți apăsat pe mesaj, apoi atingeți emoji-ul corespunzător. 

Amintiți-vă: reacțiile sunt vizibile pentru toată lumea.
MAI POTI CITI