Wiki ALIMENTE dăunătoare sau BUNE pentru INIMĂ. Sfaturi pentru o inimă sănătoasă.

Alimente pentru inima care sunt bune și care sunt dăunătoare. Rețete de mâncare de regim pentru inima recomandate ca și tratament pentru întărirea inimii. Fructe care ajuta inima, sucuri naturale pentru inima, sfaturi pentru o inima sănătoasă.

Dieta noastră afectează majoritatea organelor, nu doar stomacul și intestinele. Ceea ce mâncăm este important într-o măsură sau alta pentru întregul corp. Inclusiv pentru inimă.

Majoritatea problemelor cardiace ar putea fi evitate alegând alimentele potrivite și evitând alimentele care dăunează inimii.

Primul lucru de evitat este să mănânci în exces. Mâncarea excesivă regulată este o cale directă către obezitate. La rândul său, obezitatea duce la perturbarea inimii și blocarea vaselor de sânge.

recomandari pareri cele mai bune alimente pentru o inima sanatoasa

A doua restricție importantă sunt carbohidrații nocivi: produse din făină albă, pâine albă, produse de patiserie, prăjituri, produse de patiserie, prăjituri, vafe. 

Dacă dieta ta este dominată de carbohidrați rapizi, aceasta este o modalitate rapidă de a dezvolta ateroscleroza vaselor de sânge, inclusiv a celor ale inimii.

În dieta ta zilnică carbohidrații rapizi nu ar trebui să fie mai mult de 20%. Puteți mânca pâine integrală, produse din cereale cu un nivel ridicat de fibre, hrișcă, mei, orz. 

Pentru funcționarea normală a sistemului cardiovascular, este necesar să se minimizeze conținutul de sodiu din organism, adică să se limiteze aportul de sare. Doza recomandată de sodiu pe zi nu este mai mare de 1,5 g. 

Foarte des ne gândim că alimentele grase sunt dăunătoare pentru noi, că grăsimile sunt principalele surse de colesterol, așa că refuzăm alimentele grase. Dar aceasta este o greșeală.

Grăsimile saturate și grăsimile trans sunt cu adevărat dăunătoare pentru corpul nostru. Acestea sunt margarina, uleiul de palmier, sosurile de smântână. 

Dar grăsimile nesaturate sub formă de uleiuri vegetale sau ulei de pește, dimpotrivă, sunt utile. Se găsesc în pește marin, nuci, avocado, măsline, rapiță și alte uleiuri vegetale nerafinate.

Micronutrienții sunt esențiali pentru sănătatea inimii. Cele mai importante dintre acestea sunt potasiul, magneziul și calciul.

Potasiul și magneziul se găsesc în morcovi, dovleac, sfeclă, pătrunjel, spanac, nuci, smochine, caise uscate, prune uscate. Calciul se găsește în lapte, brânzeturi, fasole și alte leguminoase, nuci și fructe uscate

Consumul regulat de usturoi reduce nivelul de colesterol, previne formarea plăcilor în vasele de sânge. Studiile au arătat că un cățel de usturoi pe zi poate reduce tensiunea arterială cu aproximativ 10 unități.


Trimiteți un comentariu