Treceți la conținutul principal

Cine nu ar trebui să mănânce Miere de Albine. Strict interzisa copiilor sub 1 an.

Pareri despre cazurile în care este necesar să excludeți MIEREA de ALBINE din alimentație și când poate aceasta provoca boli intestinale sau insuficiență cardiacă.

Miere de albine este potrivita pentru aproape orice ocazie - este folosita în gătit, în medicina tradițională și în cosmetica (măștile sunt făcute pe baza ei, de exemplu). Cu toate acestea, nu toată lumea poate să o mănânce - uneori utilizarea mierii de albine naturale poate deveni periculoasă. 

Mierea este un produs dulce, gros, care este produs de albinele din nectarul plantelor cu flori. Conține multe componente diferite. Deci, are zahăr, un amestec de aminoacizi, o bogăție de vitamine și minerale. Există fier, zinc și antioxidanți în produs. 

Cel mai adesea, mierea este folosită ca îndulcitor natural, de exemplu, în loc de zahăr rafinat. De asemenea, mierea este utilizată pe scară largă în timpul infecțiilor virale sezoniere ca agent antiinflamator, antibiotic natural și produs pentru curățarea organismului.

pareri forum cine nu trebuie sa mănânce miere de albine

Beneficiile mierii sunt incontestabile. Cu toate acestea, există situații în care nu este necesara. 

Deci, de exemplu, nu este recomandat să oferiți miere copiilor sub vârsta de un an. Și chiar și în cantități mici. 

Acest lucru se datorează faptului că în copii miere de albine poate provoca o boală gastrointestinală rară, dar foarte gravă, numită „botulism infantil”. 

Se manifestă pe fundalul expunerii la un anumit tip de nectar. Bacteriile pot crește și se pot multiplica în intestinele bebelușului, producând o toxină periculoasă.

De asemenea, merită să se abțină de la a consuma miere cei care au o reacție alergică la anumite componente ale mierii. În special pentru polen. 

Din această cauză, atunci când se utilizează miere, pot apărea reacții adverse grave și uneori mortale. În acest caz, simptome precum:

• dificultăți de respirație sau reacții astmatice;
• ameţeală;
• greață și chiar vărsături;
• slăbiciune;
• transpirație crescută;
• leșin;
• eșecuri în activitatea inimii - apar aritmii (acestea sunt ritmuri neregulate ale inimii).

În plus, cei care au fost diagnosticați cu diabet ar trebui să se abțină de la consumul de miere de albine. Acest lucru se datorează faptului că mierea poate crește nivelul zahărului din sânge.
MAI POTI CITI