Lista Alimente pentru Vindecarea si Regenerarea Plămânilor

Lactate plamani • Alimente pentru vindecarea plamanilor • Regenerare plamani cu leacuri batranesti pentru plamani • In cat timp se regenereaza plamanii • Vindecarea plamanilor cu Vitamine pentru refacerea plamanilor

Poluarea aerului a crescut, efectele secundare ale infecției cu COVID sunt dovedite. Pentru a ajuta și susține plămânii în astfel de condiții, îți poți revizui dieta pentru a include alimente care sunt bune pentru plămâni.

Amintiți-vă că bolile oricărui organ nu pot fi vindecate doar prin corectarea dietei, în astfel de cazuri este necesar să consultați un specialist și să urmați instrucțiunile acestuia. Vorbim despre alimentația sănătoasă în ceea ce privește susținerea și prevenirea bolilor.

Iata  ceea ce trebuie să includeți în dieta dvs., ce alimente și ce vitamine și minerale vor ajuta plămânii să funcționeze sanatos si sa se regenereze

• Vitamina C

Una dintre cele mai importante dintre aceste substanțe este vitamina C. Prin urmare, alimentele care o conțin sunt utile pentru plămâni, adică măcesele, ardeii grasi, coacăze, citrice, fructe de pădure acre și așa mai departe.Vitamina subțiază mucusul, face substanțele mai fluide. 

pareri forum alimente pentru vindecarea si regenerarea plamanilor

Prin urmare, este o idee bună să introduceți în alimentație alimente care conțin această vitamină în timpul zilei. Dozele mici și aportul uniform sunt importante aici.

• Ardei iuti

Al doilea punct este o varietate de ardei, adică condimente, alimente picante. Poate fi negru, ardei roșu, cayenne, ardei iute proaspăt. Acest grup de alimente crește activitatea celulelor caliciforme, ceea ce duce la creșterea secreției de mucus. 

Ardeii au, de asemenea, un efect antiseptic, acţionează în intestine, care este unul dintre principalele puncte de intrare pentru infecţiile virale. 

Dar condimentele picante ne oferă atât beneficii, cât și efecte secundare, mai ales dacă exagerați cu cantitatea. În special, este necesar să fii atente persoanele cu boli cronice ale tractului gastrointestinal. Adăugați un praf de ardei preferat la felul de mâncare finit - va fi suficient.

• Zincul ca factor de protecție

Pentru a proteja împotriva infecției cu coronovirus, se recomandă consumul de zinc. Acest element reduce activitatea enzimei de conversie a angiotensinei. 

Și această enzimă este poarta de intrare pentru infecția cu coronovirus în corpul nostru. Prin urmare, ca măsură preventivă, aș recomanda să nu neglijăm carnea de vită, ciocolata amară neagră, semințele de dovleac – toate acestea sunt surse de zinc.

• Rutin

Acest oligoelement are un efect de subțiere a sângelui și, de asemenea, crește schimbul dintre limfatic și fluxul sanguin. Prin urmare, este util să-l folosiți în sezonul cald, când efectul de subțiere a sângelui este deosebit de important, deoarece la căldură corpul este predispus la deshidratare.

Rutinul se găsește în toate alimentele verzi cu o tentă amară: acestea sunt diverse salate cu frunze, pătrunjel, coriandru. 

Merită menționat faptul că gustul amar provoacă iritarea nervului vag, ceea ce îmbunătățește conexiunea tuturor organelor interne cu sistemul nervos central, stimulând astfel activitatea organului. Același lucru este valabil și pentru plămâni.