Zațul de cafea pentru roșii, pentru gazon, pentru tuia, pt. ten. Zatul de cafea in gradina utilizări. Cafea măcinată la flori in gradina. Zat de cafea la muscate. Râmele si zațul de cafea.
Utilizările zațului de cafea te pot surprinde. De la grădina, la cosmetică, se dovedește că zațul de cafea măcinată poate fi folosit în diferite moduri practice, unele chiar inedite.
1. Reîmprospătează-ți pantofii. Scăpă de mirosul urât.
Turnați zațul uscat într-o șosetă , legați partea superioară și puneți-l peste noapte în pantofi care au început să miros urât.
Până dimineața, cafeaua va absorbi mirosurile. În același mod, puteți împrospăta un dulap cu mucegai - doar lăsați un ciorap cu cafea pe raft pentru un timp.
2. Curățați oalele și tigăile
Turnați o mână de zaț de cafea măcinată și frecați bine zonele cu alimente arse. Apoi se spală ca de obicei.
Nu utilizați această metodă pe vase de gătit care nu tolerează frecarea, cum ar fi tigăile cu orice tip de acoperire antiaderență și oale emailate.
3. Scapă de mirosul urât din frigider
Uscați zațul după ce ați băut cafea. Puneți într-un borcan de plastic, faceți găuri în capac și puneți la frigider.
Cafeaua va absorbi mirosurile neplăcute. Același borcan poate fi pus la congelator.
4. Zațul de cafea insecticid natural
Zatul tine la departare si insectele. Cu toate ca oamenilor le place mirosul de cafea proaspat facuta, insectele sunt de alta parere. Zatul are un miros care tine la departare insectele precum tantarii, furnicile, dar si melcii.
Adaugă zat de cafea in apa cu care uzi florile sau legumele, iar mediul o sa devina de nelocuit pentru insecte sau larvele acestora. Totodata, poti pune o tava de cafea la geamuri pentru a tine insectele la depărtare.
5. Scapă de mirosurile de pe mâini după gătit
Păstrați un borcan cu zaț de cafea lângă chiuveta de bucătărie și folosiți-l după ce ați gătit pește sau ați tăiat ceapa sau usturoiul.
De obicei, mirosurile acestor produse rămân pe piele mult timp și sunt spălate cu greu. Dar vor dispărea cu ușurință dacă îți freci mâinile cu zaț de cafea.
6. Fertilizator natural pentru plante
Există multe substanțe utile în boabele de cafea, inclusiv azotul, care este folosit ca îngrășământ. Mai ales pentru plantele care preferă solul acid, cum ar fi azalee , camelii, hortensii, veșnic verzi. Pur și simplu turnați zaț de cafea într-un pat de flori sau într-un ghiveci.
Mai poti folosi zatul si in următorul fel: amesteca un pic de zat cu apa calda, pune lichidul intr-un recipient, iar apoi pulverizează soluția pe frunzele plantelor. Este un alt mod de a fertiliza plantele.