Înselatoria țeapa COLETUL ce este, cum funcționează și cum să NU te lași păcălit

Cum funcționează înșelătoria prin care primești prin curier, pachetul / coletul pe care nu l-ai comandat


„Țeapa coletul” este o înșelătorie care a luat amploare în ultimele luni de zile. 

Zeci de români au comandat tot soiul de produse de pe piața online așteptând să primească exact ceea ce au comandat. 

Mai multe persoane au fost ținta escrocheriei COLETUL, au acceptat coletele, le-au plătit și au regăsit în acestea produse care ar fi costat, însă, mult mai puțin decât banii pe care i-au dat deja.

Coletele au o valoare relativ mică, pentru a nu atrage atenția, dar bunurile pe care le conțin sunt de fapt produse ieftine, care sunt departe de valoarea plătită.

ce este teapa cu coletul

Majoritatea celor care plătesc ramburs, în momentul în care coletul ajunge la destinatar, primesc pachetul considerând că nu este ceea ce au comandat ei, crezând că poate un alt membru al familiei a comandat ceva, mai ales că este perioada în care apar bunurile întâriziate de „Black Friday”.

Valoarea coletelor, de 69,90 de lei, este destul de mică, astfel încât oamenii să ezite în a face plângere la Poliție, preferând mai degrabă să își asume de bună voie ”achiziția” nedorită.

Sunt însă suspiciuni legitime despre modul în care firma care a trimis coletul a obținut datele personale ale păgubiților, în condițiile în care, în mod ciudat, pe colet era numele soției, iar numărul de telefon era al soțului, exact ca în cazul altor tranzacții legitime pe care le-au efectuat.

Mai mult chiar,  firma care a trimis coletul apare ca fiind înființată în data de 6 octombrie 2022, iar adresa de la Ministerul Finanțelor este alta decât cea de pe colet.