Treceți la conținutul principal

TOP cele mai bune Uleiuri esențiale pentru balsam pentru buze crăpate

Cele mai populare uleiuri esențiale pentru balsamul de buze includ menta, portocala, limeta, lămâia, vanilia, grepfrutul și trandafirul. 

Aceste uleiuri sunt cele mai recomandate pentru a ajuta oamenii să facă față disconfortului buzelor crăpate. 

Uleiurile esențiale au puterea de a oferi proprietăți vindecătoare benefice specifice de la diferite plante într-o formă extrem de concentrată și directă organismului dumneavoastră.

1. Uleiul esențial de portocale

Uleiul esențial de portocale  (Citrus sinensis) reduce depresia și  restabilește sistemul endocrin și imunitar la niveluri normale. Nu există efecte secundare cunoscute la utilizarea uleiului esențial de portocale. Poate fi difuzat sau luat intern.

cele mei bune uleiuri esentiale pentru buze crapate

2. Uleiul esențial de lămâie

Uleiul esențial de lămâie ajută la relaxare și poate fi folosit pentru răceala comună, gripa porcină, zgomote în urechi și pietre la rinichi. Poate fi luat intern sau aplicat extern in doze mici. 

Lămâia este sigură în cantități de alimente și poate fi sigură și în cantități mai mari de medicamente. 

Efectele secundare ale unor cantități mai mari de lămâie nu sunt cunoscute. Aplicarea lămâii direct pe piele poate crește șansa de arsuri solare, mai ales dacă aveți pielea mai deschisă.

3. Uleiul esențial de vanilie

Uleiul esențial de vanilie ( Vanilla planifolia ) este un aditiv excelent pentru aromă, are abilități de luptă împotriva cancerului și a depresiei și este un excelent stimulent al dispoziției. 

Vanilia este în general considerată sigură; cu toate acestea, există câteva efecte secundare posibile la utilizarea acestuia, inclusiv  iritarea pielii, inflamația sau umflarea. 

În cazuri rare, utilizarea extractului de vanilie a provocat insomnie și dureri de cap la unii utilizatori. Poate fi aplicat local, inhalat și difuzat.

4. Uleiul esențial de trandafir

Uleiul esențial de trandafir (Rosa damascena) stimulează mintea și ajută la promovarea unui sentiment de bunăstare. 

Dacă intenționați să aplicați acest ulei pe cont propriu local, aveți nevoie doar de o ușoară tamponare. Acesta este probabil un ulei esențial pe care îl veți folosi într-un amestec, mai degrabă decât singur.

5. Uleiul esențial de mentă

Uleiul esențial de mentă este util pentru sindromul intestinului iritabil, indigestie, arsuri la stomac, greață, vărsături, diaree, grețuri matinale, crampe, gaze, răceli, tuse, inflamații ale gurii și gâtului, infecții ale sinusurilor și respiratorii, dureri de cap, dureri musculare, dureri de nervi , probleme articulare și dureri de dinți. 

Nu există efecte secundare cunoscute la utilizarea uleiului de mentă, dar iritația ușoară a pielii ar putea fi un factor neplăcut. Poate fi luat intern, local și utilizat într-un difuzor.

6. Uleiul esențial de grapefruit 

Acest ulei poate fi util pentru prevenirea retenției de apă și a balonării și poate ajuta, de asemenea, la dizolvarea grăsimilor, deoarece ajută la eliberarea acizilor grași în fluxul sanguin, unde organismul îi descompune și îi folosește pentru energie. Este, de asemenea, un inhibitor al apetitului. 

Nu există efecte secundare cunoscute la utilizarea acestuia, dar au fost ridicate unele preocupări cu privire la legătura potențială dintre utilizarea grapefruit-ului și dezvoltarea cancerului de sân. Poate fi administrat intern, inhalat sau utilizat într-un difuzor.

7. Uleiul esențial de limetă ( Citrus aurantifolia ) 

Acest ulei esențial este util pentru acnee, anxietate, infecții bacteriene, tensiune arterială, celulită, răceli, depresie, detoxifiere, oboseală, febră, calculi biliari, herpes, curățarea casei, tulburări de memorie, imunitate și boli infecțioase . Nu există efecte secundare cunoscute la utilizarea varului. Poate fi inhalat, difuzat sau luat ca supliment.
MAI POTI CITI