4 tratamente ale bunicii care nu funcționează cand copiii sunt bolnavi

Merită să vă inmuiati picioarele într-un lighean, este dăunător să alergați pe podea fără papuci și sa purtati catei de usturoi pentru ca va vor proteja împotriva infecțiilor?

Iata o parere  care analizează metodele populare de prevenire a bolilor din punctul de vedere al medicinei moderne.

1. CATEII DE USTUROI VOR PROTEJA ÎMPOTRIVA INFECȚIILOR - FALS

Usturoiul este un lucru sănătos, iar dacă copilul este de acord să-l mănânce, atunci este grozav. Dar să nu credeți că usturoiul, atârnat de gât, va salva copilul de infecții. Numai de vampiri, și atunci cu greu. 

Același lucru se poate spune despre saline și kinetoterapie - toate aceste lucruri sunt necesare pentru a linisti părinții și a câștiga bani pentru cei care le organizează. 

Este doar modă și marketing: studiile au arătat că salinele nu sunt eficiente pentru tratamentul bolilor respiratorii și alergice.

remedii naturale care nu funcționează când copilul este bolnav


2. PLIMBAȚI-VĂ PRIN CASĂ DOAR ÎN ȘOSETE ȘI PAPUCI - FALS

Bunicile înnebunesc la vederea picioarelor goale ale copiilor care pășesc pe podea. Pentru că - ah și ah - copilul este obligat să se îmbolnăvească. 

Dar acest lucru nu este în întregime adevărat, sau mai degrabă, deloc. 

Copilul ar trebui să se plimbe prin casă în ceea ce îi este confortabil. Desculț confortabil - vă rog, dacă vrea să poarte șosete și papuci de lână - lăsați-l să meargă. 

3. TINE FERESTRELE INCHISE PENTRU A NU RACI - FALS

„Închide fereastra, o să răcești!” - această frază se aude în fiecare a doua familie cu copii. Iar bieții noștri copii stau în aerul cald și viciat.

Pentru că „răceala” clasică se dezvoltă din cauza ingerării bacteriilor sau virușilor patogene și deloc din cauza faptului că cineva a deschis fereastra.

Desigur, acest lucru nu înseamnă că trebuie să înghețați camera, dar, în același timp, să răcoriți copilul - totul este o măsură bună. Mai mult, hipotermia severă poate reduce imunitatea locală. 

Dar cu siguranță apartamentul ar trebui aerisit în mod regulat. Un alt punct important - nu uitați de protecția la ferestre. Toate cercevele cu deschidere trebuie să aibă încuietori speciale care să nu permită copilului să cadă pe fereastră. Pentru că copiii sunt curioși.

Nimeni nu se îmbolnăvește de la podeaua rece din casă, acestea sunt doar temerile generației mai în vârstă. Dacă copilul simte că este confortabil și cald, atunci este confortabil și cald. Când e frig, îmbracă ceva mai serios. 

4. PERMITE-I SA MANANCE DOAR INGHETATA TOPITA - FALS

Ce poate fi mai rău decât sa mananci un terci dulce lipicios în loc de înghețată cremoasă? Pentru că altfel vei avea o durere în gât. Și în general - ce părinte normal le dă înghețată copiilor iarna. 

De fapt, opusul este adevărat - recele este sigur pentru un gât sănătos și bună pentru bolnavi: va ajuta la ameliorarea inflamației și la reducerea durerii. Și înghețata este pur și simplu delicioasă, de ce să nu mulțumim copilului.

Părinți, amintiți-vă: nu frigul provoacă boli respiratorii, ci acțiunea bacteriilor și virușilor. De exemplu, streptococii pot provoca dureri în gât, dar cu siguranță nu o înghețată cremoasă.