De ce am Coșmaruri in fiecare noapte. Cauze coșmaruri adulti și copii.

Coșmarurile sunt nelinistitoare sau tulburatoare si pot afecta sanatatea psihica a unei persoane prin anxietate sau stres resimtit in timpul sau dupa un cosmar. 

Totusi, unii specialisti in domeniul sanatatii mintale considera ca cosmarurile pot fi, de asemenea, un mecanism de eliberare emotionala si un mijloc de a procesa conflicte sau traume emotional. 

Cosmarurile pot aparea din mai multe cauze, incluzand:

⬈Traume emoționale: un eveniment traumatic sau o experiență negativă puternică poate declanșa cosmaruri.

⬈Stres: nivelul crescut de stres sau anxietate poate afecta somnul si poate declansa cosmaruri.

Terorile nocturne la copii Pavor nocturn

⬈Consumul de droguri sau medicamente: anumite medicamente sau substanțe, cum ar fi alcoolul sau drogurile, pot cauza cosmaruri.

⬈Afecțiuni medicale: unele condiții medicale, cum ar fi narcolepsia sau sindromul apneei in somn, pot fi asociate cu coșmaruri frecvente.

⬈Schimbari hormonale: schimbari hormonale, cum ar fi cele care apar in timpul sarcinii sau menopauzei, pot declansa cosmaruri.

Visele terifiante si Coșmarurile NU sunt acelasi lucru. 

Visele terifiante sunt vise neplăcute sau neliniștitoare, in timp ce cosmarurile sunt vise tulburătoare care afecteaza calitatea somnului si pot produce anxietate sau stres resimțit in timpul sau dupa un coșmar. 

Cosmarurile au o intensitate emotionala si o vividitate mai mare decat visele terifiante obisnuite si pot fi mai greu de uitat sau de procesat.

Este important ca oamenii sa discute cu un specialist in sanatate mintala daca cosmarurile au un impact negativ asupra calitatii vietii lor si pentru a afla daca exista tratamente sau terapii disponibile.
noriel.ro