Cum să scapi de gândacii de bucătărie în mod eficient, Metode testate cu rezultate.

Scapă de gândacii de bucătărie în mod eficient cu metode naturale și / sau chimice


Gândacii de bucătărie sunt niște insecte neplăcute și dăunătoare, care pot contamina alimentele și provoca boli. 

Dacă ai observat prezența lor în casa ta, este important să acționezi rapid și să aplici câteva metode pentru a-i elimina. 

În acest articol, îți vom prezenta cele mai eficiente metode pentru a scapa de gândacii de bucătărie, folosind atât produse naturale, cât și chimice.

Metode naturale care să te scape de gândaci


Una dintre cele mai simple și ieftine metode naturale pentru a scapa de gândacii de bucătărie este să folosești bicarbonat de sodiu și zahăr. 

metode naturale testate care te scapă de gândacii de bucătărie

Amestecă aceste două ingrediente în părți egale și presară-le pe zonele unde ai văzut gândacii, cum ar fi dulapurile, rafturile sau spatele frigiderului. 

Bicarbonatul de sodiu va reacționa cu acidul din stomacul gândacilor și îi va ucide, iar zahărul îi va atrage.

O altă metodă naturală este să folosești ulei esențial de mentă sau de lavandă. Aceste uleiuri au un miros puternic și resping gândacii. 

Pulverizează-le pe zonele afectate sau pune câteva picături pe dischete demachiante și lasă-le în locurile strategice. Poți folosi și plante aromatice, cum ar fi busuiocul, rozmarinul sau cimbrul, care au același efect.

Metode chimice pentru a scăpa de gândacii de bucătărie


Dacă metodele naturale nu sunt suficiente sau dacă ai o infestare severă de gândacii de bucătărie, poți apela la metode chimice mai puternice. 

Însă, ai grijă să respecți instrucțiunile de utilizare și să eviți contactul cu copiii sau animalele de companie.

Una dintre cele mai populare metode chimice este să folosești capcane adezive pentru gândaci. Acestea sunt niște plăci lipicioase pe care le poți lipi pe pereți, podea sau mobilier și care îi prind pe gândaci când trec peste ele. Capcanele adezive sunt eficiente pentru a reduce numărul de gândaci, dar nu îi elimină complet.

O altă metodă chimică este să folosești insecticide sub formă de spray, gel sau pudră. Aceste produse conțin substanțe toxice care îi otrăvesc pe gândaci și îi ucid. 

Poți aplica insecticidele pe zonele unde se ascund gândacii, cum ar fi crăpăturile, colțurile sau spatele electrocasnicelor. Însă, fii atent să nu le inhalezi sau să le atingi cu pielea.

Prevenirea reapariției gândacilor


După ce ai scapat de gândacii de bucătărie, este important să previi reapariția lor. Pentru asta, trebuie să menții o igienă riguroasă în bucătărie și să elimini sursele lor de hrană și apă. Iată câteva sfaturi:

- Curăță frecvent blatul, aragazul, chiuveta și podeaua.
- Aruncă gunoiul zilnic și asigură-te că pubela este bine închisa.
- Nu lăsa vase murdare în chiuvetă.
- Depozitează alimentele în recipiente ermetice sau în frigider.
- Repară orice scurgere de apă sau umezeala.
- Sigilează orice crapaturi sau fisuri prin care pot intra gândacii.

Urmând aceste metode și sfaturi, vei putea scăpa de gândacii de bucătărie în mod eficient și vei putea avea o bucătărie curată și sănătoasă.
noriel.ro