Trei poziții corecte de somn pentru a preveni apariția ridurilor și umflare feței

Somnul este partea cea mai inofensivă a unei rutine de frumusețe care nu pare să facă niciun rău. Puțini oameni știu că posturile incorecte în timpul odihnei vă pot încreți semnificativ fața: vă spunem cum să evitați acest lucru.

Fără un somn sănătos, orice rutină de frumusețe este inutilă. 7-8 ore de odihnă senină la momentul potrivit al zilei ne regenerează literalmente corpul, redând puterea. 

Dermatologii spun că fiecare oră de somn afectează refacerea epidermei. De exemplu, dacă dormi doar 5 ore pe zi, atunci în curând vei avea de două ori mai multe riduri decât o persoană cu 7 ore de somn.

În plus, în lipsa somnului, pielea este deshidratată, ceea ce face ridurile mai vizibile. 

Cu toate acestea, puțini oameni știu că, chiar dacă dormi suficiente ore, ceva poate merge prost: somnul regulat pe față îți poate „distorsiona” semnificativ trăsăturile feței, deformând starea epidermei.

cum sa dormi corect sa nu faci riduri

Din punct de vedere al sănătății coloanei vertebrale, dormitul pe burtă, cu nasul în pernă, poate fi considerată cea mai incorectă poziție

Această versiune a poziției corpului este cea care duce la umflarea feței, provoacă cute, inclusiv în zona gâtului și, în general, contribuie la îmbătrânirea prematură a pielii.

Nu trebuie uitat că toți aceiași factori, inclusiv umflarea, pot fi declanșați de alte motive, de exemplu: consumul a prea multe alimente sărate și condimentate seara, consumul insuficient de apă, ora de culcare, precum și lipsa îngrijirii calitative a pielii. Ca să nu mai vorbim de nerespectarea tiparelor de somn, de un stil de viață sedentar și așa mai departe.

Cele mai bune poziții de somn sunt considerate în mod tradițional a fi pe spate sau pe lateral. 

Poziția pe spate este recomandată în primul rând celor care au probleme de postură. 

Când dormim în decubit dorsal, curbele naturale ale coloanei vertebrale sunt normalizate, ridurile mimetice sunt netezite, cutele și inelele lui Venus în zona gâtului sunt prevenite. 

Cu probleme de postură și prezența osteocondrozei cervicale, care este unul dintre factorii care agravează cutele la nivelul gâtului, desigur, trebuie să aveți grijă de salteaua ortopedică potrivită și de o pernă specială pentru a dormi pe spate.

Dacă vorbim despre dormitul pe partea dreaptă, atunci, de exemplu, conform tradiției yoga, dormitul pe partea dreaptă ameliorează stresul și are un efect de răcire

Prin urmare, este deosebit de util să adormi pe partea dreaptă într-o cameră fierbinte, de exemplu, vara. 

Este recomandat să doarmă pe partea stângă persoanelor care au probleme cu sistemul digestiv și celor care suferă de sforăit. 

Dormitul pe partea stângă, conform ideilor yoghinilor, încălzește și îmbunătățește digestia alimentelor, prin urmare, dacă ai mâncat bine înainte de culcare, este mai bine să alegi partea stângă pentru a adormi.

Cel mai dăunător somn este să dormi într-o singură poziție. Dacă dormi în mod constant pe burtă, crește riscul de umflare și vânătăi ale feței. În plus, starea coloanei vertebrale se înrăutățește și există o presiune necorespunzătoare asupra organelor interne. 

Dormitul pe o parte crește riscul apariției pietrelor la rinichi pe partea pe care preferați să dormi. 

Dormitul pe spate provoacă sforăit și apnee în somn.
noriel.ro