Ce este Barbie Botox sau Gâtul de lebădă și cât costă

Ce este "gâtul de lebădă" aka Barbie Botox, de ce poate fi periculos și ce preț are procedura cosmnetică


Deși noul film Barbie subliniază pozitivitatea corpului , prezentând o distribuție diversă și eliminând standardele nerealiste de frumusețe pentru păpușile Barbie, a declanșat totuși o creștere a procedurilor cosmetice în rândul celor care doresc să obțină un „aspect Barbie”.

Folosind procedura "Barbie Botox" sau "Gât de lebădă" femeile  vor să arate "perfect" își injectează toxină botulinică în muşchi ca să pară că au umerii mai subţiri şi gâtul mai lung.

Trapezius Botox este o procedură care implică injectarea toxinei botulinice sau Botox, între gât și umăr, pentru a relaxa parțial mușchii trapezi și pentru a calma durerea.

ce este Barbie Botox si unde se  face ieftin

Deși Botoxul trapez se face de obicei pentru a ameliora durerea de spate și umăr, unii pacienți îl fac pentru a crea iluzia unui gât mai lung și mai subțire. 

După premiera filmului Barbie, creatorii de conținut s-au documentat despre ce pot face ca să primească injecții #BarbieBotox în încercarea de a imita aspectului gâtului și a umerilor păpușilor.

O asemenea procedură costă cel puţin 500 de dolari şi ajunge la câteva mii. 

În plus, tinerele care optează pentru ea trebuie să știe că aceasta se repetată, iar asta pentru că botoxul are efect cel mult o jumătate de an, după care muşchii revin la forma iniţială.

Însă medicii esteticieni atenționează că aceasta nu este o tendință pe care oamenii ar trebui să o urmeze decât dacă este necesar din punct de vedere medical, observând că trăsăturile Barbie sunt nerealiste și că procedura cosmetică nu va avea un efect semnificativ asupra aspectului majorității oamenilor.

Chiar dacă vânătăile la locul injectării sunt singurul efect secundar comun, esteticienii admit că vor injecta Botox în mușchii trapezi numai atunci când aceștia sunt suprautilizați sau cauzează probleme de sănătate, deoarece altfel poate fi nesigur. pe termen lung.

Experții avertizează, de asemenea, că injecțiile pot slăbi mușchii care sunt vitali pentru mișcările de bază, cum ar fi întoarcerea capului, mișcarea umerilor în sus și în jos și rotirea brațelor.
noriel.ro