Culoarea negru în decorarea interiorului: sfaturi și trucuri

Crezi că negrul este prea sumbru pentru decorarea unui apartament? Am reunit câteva sfaturi simple pentru tine despre cum să creezi un interior armonios în nuanțe de negru.

Culoarea neagră face camera mai saturată și mai voluminoasă.

În același timp, el are o altă abilitate - de a crea efectul dispariției spațiului. Granițele unei încăperi vopsite în negru se pierd. 

Tavanul întunecat, contrar așteptărilor, nu apasă, ci pare să intre în infinit.

CE CULORI SE POTRIVESC CU NEGRUL

Combinația clasică de alb și negru  este întotdeauna o opțiune câștigătoare, de la un model de șah pe podea la piese de mobilier și decor contrastante. 

cum sa vopsesti dormitorul in negru

În plus, negrul se potrivește bine cu bej, roșu închis, argintiu glamour și auriu șic, precum și nuanțe închise, în special verde și maro.

ALEGEȚI FINISAJE MATE

Aceeași culoare poate fi percepută complet diferit în funcție de faptul că este mată sau lucioasă. De exemplu, pentru pereți merită să alegeți finisaje mate de negru. 

Acestea vor crea o atmosferă mai confortabilă, mai calmă și vor ajuta la ascunderea neregulilor de suprafață. 

O parte din mobilier poate fi selectată într-un finisaj lucios pentru a aduce o varietate de texturi în interior.

COMBINAȚI DIFERITE NUANȚE

Negrul, ca toate culorile, vine în diferite nuanțe. Pentru a crea un interior armonios cu mai multe straturi, combinați mai multe nuanțe simultan, variind de la albastru-negru bogat la tonuri mai deschise, apropiate de gri sau maro.

FOLOSEȘTE NEGRU CA BAZĂ

Negrul este perfect pentru a crea contraste. Cu toate acestea, poate fi folosit ca bază a întregului interior, colectând mai multe detalii într-o singură schemă de culori.

ALEGE MATERIALE NATURALE

Nuanțele materialelor naturale se îmbină armonios cu majoritatea culorilor, inclusiv cu negrul. Paleta de culori închise poate fi diluată cu obiecte din lemn deschis, beton sau finisaje din piatră naturală.