După ce sună ceasul deșteptător, nici nu vreau să mă gândesc la „magia dimineții” și singura dorință este să mă învelesc în pătură și să stau nemișcat.
Dacă sunteți familiarizat cu acest lucru, am adunat trei moduri dovedite științific pentru a vă ajuta să vă treziți rapid și să vă începeți ziua mai bine.
Încearcă unul dintre ele sau combinele în funcție de ce ți se potrivește.
1. Nu seta alarma din nou și nou
Înțelegem cât de dificil este, dar tu încerci. Tot nu veți putea „adormi” și câștiga putere rearanjand ceasul cu alarmă timp de 10-15 minute.
Există mai multe argumente aici. În primul rând, somnul întrerupt dimineața nu este de înaltă calitate.
În al doilea rând, mai multe treziri bruște la rând afectează negativ inima.
Și în al treilea rând, încercarea de a te ridica timp de 30 de minute reduce nivelul de atenție și concentrare în timpul zilei.
Pentru a vă ajuta puțin, încercați să vă lăsați telefonul departe de pat seara și să alegeți un ton de apel pentru ceasul cu alarmă, care este plăcut de ascultat. Schimba-l din cand in cand pentru a nu te obosi si irita.
2. Pune o lampă lângă pat
Când lumina lovește nervii optici, informațiile sunt transmise de la ochi la creier. Întunericul determină glanda pineală să producă hormonul melatonină - provoacă somnolență. Dar într-o cameră luminoasă, ritmul cardiac al oamenilor crește, iar corpul nu se poate odihni bine.
Prin urmare, este mai bine să dormi cu perdele bine închise sau cu mască pentru ochi. Dar pentru o trezire rapidă, ai nevoie doar de lumină.
Dacă nu există suficientă lumină de la fereastră, încercați să instalați o sursă mică de lumină lângă pat: o lampă sau o lampă de podea. Principalul lucru este să puteți ajunge cu ușurință la ea.
Dacă întunericul promovează producția de melatonină, atunci lumina o oprește. Aprindeți luminile imediat după ce alarma se stinge pentru a nu adormi.
3. Bea niște apă
Pune apa langa pat, pe podea sau pe noptiera. Primul lucru după trezire (s-ar putea să nu te ridici nici măcar din pat) încearcă să bei un pahar cu apă la temperatura camerei.
Așa că creați o activitate minimă pentru organism și nu adormi imediat după ce alarma se stinge. Și restabiliți rapid hidratarea corpului.
În timpul somnului, care durează în medie de la 6 până la 8 ore, o persoană nu primește apă deloc. Are loc deshidratarea naturală.
Din această cauză, după trezire, pot apărea amețeli și o senzație de oboseală.
Apa restabilește nivelul necesar de lichid și, de asemenea, începe procesul metabolic, care contribuie la trezirea organismului.