5 plante de casă care purifică aerul din apartament

Unele plante au filtre naturale unice și ajută la protejarea corpului uman prin absorbția și procesarea toxinelor din atmosferă. 

Dacă vrei să purifici aerul din apartamentul tău și să decorezi interiorul cu verdeață vie, află ce să crești pe pervazurile tale. 

Plantele de apartament potrivite ajută la îmbunătățirea sănătății atmosferei: iată o listă cu cei mai eficienți „prieteni verzi” care nu au nevoie de nimic mai mult decât soare, apă și puțină îngrijire. 

Top 5 plante de casă care purifică aerul din apartament


1) Aloe Vera

Nu este un secret pentru nimeni că sucul acestei plante este bun pentru piele. De asemenea, se știe că aloe eliberează mult oxigen pe timp de noapte.

Aloe vera nu necesită îngrijire zilnică și este o plantă rezistentă, care nu necesită udare frecventă sau atenție constantă. Este nepretențios și se reproduce foarte ușor.

top plante care purifica aerul in casa

Pentru a crește aloe acasă, este suficient să obțineți o frunză mică, să o tăiați la bază cu foarfeca și să plantați ⅓ din lungime în sol umed. 

2) Crizantemele

Dacă apreciezi crizantemele pentru florile lor frumoase, atunci iată un alt motiv pentru a simți simpatie pentru ele - aceste tufișuri curăță atmosfera de benzen, o componentă a materialelor plastice și solvenților și absorb amoniacul. 

În plus, se crede că proprietarii unei case în care cresc crizantemele de interior își reduc riscul de a răci: planta eliberează fitoncide benefice. 

3) Filodendronul

Filodendronii din dormitor nu numai că purifică aerul, ci și îmbunătățesc somnul. Astronauții chinezi chiar au luat această plantă cu ei în spațiu și le-au spus oamenilor de știință că au experimentat mai puțin stres și că au dormit mai bine atunci când au mirosit filodendron. 

Dacă vrei să te simți dintr-o dată ca un astronaut chinez, pune o floare pe noptieră (în toate celelalte cazuri, pune-o și tu). 

4) Dieffenbachia

Datorită frunzelor sale largi, planta umidifică intens aerul uscat din interior, iar la lumina zilei filtrează bine aerul.

Atunci când vă creați sera acasă, nu uitați că florile de interior provoacă adesea o reacție negativă individuală, iar unele plante pot fi periculoase dacă există copii sau animale de companie în casă. 

5) Calathea

Nepretențioasă la prima vedere, planta are o gamă întreagă de proprietăți utile: are un efect bactericid (distruge microorganismele dăunătoare din vecinătatea ei datorită fitoncidelor eliberate), funcționează ca un biofiltru, purifică aerul de substanțe toxice, absoarbe monoxidul de carbon, formaldehidă, amoniac, benzen, azot, acetonă. Și o calathea adultă funcționează ca umidificator de aer!