Ce să nu faci în prima zi după o manichiura cu GEL. 3 reguli pentru un efect de durată

Manichiura cu lac de gel este convenabilă nu numai pentru că oferă un efect de lungă durată, ci și datorită numărului minim de restricții. 

De exemplu, imediat după procedură, vă puteți spăla pe mâini și nu vă fie teamă că se va întâmpla ceva cu manichiura. 

Cu toate acestea, specialiștii în unghii îndeamnă clienții să se abțină de la anumite acțiuni în primele 24 de ore după ce merg la un salon de înfrumusețare. 

Urmând aceste recomandări, manichiura ta va dura cu siguranță câteva săptămâni și te va încânta prin îngrijirea și curățenia ei. 

Nu te apuca să faci curățenie

De asemenea, puteți adăuga aici spălat vase și alte treburi casnice. Suntem obișnuiți să facem totul cu mâinile goale, deși contactul prelungit cu apa și agenții de curățare afectează durabilitatea lacului de gel pe unghii. 

manichiura cu gel ce nu trebuie sa faci

Dar cel puțin în prima zi, este mai bine să faci treburile de zi cu zi purtând mănuși - nu numai pentru a proteja stratul, ci și pentru a reduce riscul de iritare a pielii în zona din jurul unghiei. 

În timpul manichiurii hardware, pe suprafața pielii se formează microdeteriorări și mici detașări, invizibile pentru ochiul uman. 

Contactul prelungit cu apa și, să zicem, spălarea lucrurilor murdare pot crește inflamația existentă și, de asemenea, pot duce la apariția detașărilor de cuticule și a unghiilor deja vizibile. 

Nu umbla cu carne crudă

Pericolul constă din nou în prezența microdeteriorării pielii după o manichiură. Bacteriile patogene pot pătrunde cu ușurință în ele din carnea crudă. 

Va trebui să uiți de o manichiură frumoasă - și să faci eforturi pentru a elimina durerea și inflamația. 

NU face baie

Și acest punct se referă nu la piele și cuticule, ci doar la acoperirea unghiilor. În general, femeile care fac în mod regulat manichiură cu lac de gel nu ar trebui să facă băi frecvente, deoarece apa caldă poate provoca ciobirea și decojirea stratului de acoperire. 

Dar în prima zi după procedură, este mai bine să abandonați complet baia fierbinte. Unele baze de acoperire nu se așează imediat pe unghii; ele necesită câteva ore pentru polimerizarea finală (întărire), timp în care trebuie evitat contactul prelungit cu apa. 

De asemenea specialiștii vă sfătuiesc să nu faceți baie sau duș cu câteva ore înainte de vizita la manichiură. Dacă unghia are timp să absoarbă multă umezeală, va fi mai dificil ca baza de acoperire să adere la ea și să ofere un efect de durată.