TOP 3 motive care te împiedică să slăbești - nici nu știai despre ele

Dietele, activitatea fizică și gândirea care vizează un rezultat pozitiv nu vă permit întotdeauna să bifati fraza prețuită din jurnalul dvs. „Am slabit x kilograme”. 

Vă spunem de ce se întâmplă acest lucru și cum puteți accelera acest proces dificil. de slabire.

Fără dulciuri sau alimente bogate în amidon, exerciții fizice dimineața și antrenament după muncă - acestea sunt elemente obligatorii în planul tuturor celor care slăbesc. 

Cel mai probabil, astfel de caracteristici stricte ale proiectului numit „Slăbește x kilogram în trei luni” pot aduce într-adevăr rezultate pozitive, doar de multe ori după ce se ajunge la un platou, greutatea poate începe să revină și, în cel mai rău caz, în cantitate dublă. 

top 3 motive ascunse din care cauza nu slabesti

De ce se întâmplă acest lucru nu poate fi spus cu certitudine, se poate doar specula. 

Am adunat cele mai probabile 3 motive care stau în calea unei siluete ideale și a unei talii subțiri.


1) Mănânci prea mult


Unul dintre cei mai importanți factori în procesul de slăbire este câte calorii consumați și câte arzi. Pe de o parte, acest lucru poate părea evident, dar dacă nu vă urmăriți cu strictețe caloriile zilnice, probabil că ați putea mânca mult mai mult decât credeți.

Studii recente au arătat că cei mai mulți dintre noi subestimăm cât de multă mâncare consumăm de fapt, de exemplu în cafenele și restaurante. Faptul este că mulți oameni trec cu vederea 300-800 kcal, care afectează cu ușurință dinamica pierderii în greutate. 

Pentru a evita astfel de consecințe neplăcute, vă recomandăm să tineti cont de  următoarele sfaturi

• Analizează-ți dieta pentru a arunca o privire mai obiectivă asupra obiceiurilor alimentare generale, astfel încât să poți căuta modalități de a reduce caloriile.

• Începeți să numărați numărul de calorii pe care trebuie să le consumați pentru a evita să vă îngrășați.

• Tine un jurnal alimentar in care vei inregistra ce te motiveaza sa mananci sau, dimpotriva, te respinge de la micul dejun, pranz sau cina.

2) Ai ajuns pe un platou


Absolut toți cei care pornesc pe calea pierderii în greutate, mai devreme sau mai târziu, ajung la un platou de pierdere în greutate. 

Când corpul se adaptează la antrenament, începe să cheltuiască energia mai eficient, iar după un timp organismul începe să ardă mai puține calorii atunci când efectuează aceleași exerciții. 

Acest lucru duce la faptul că pierderea în greutate va începe să încetinească și adesea se poate opri cu totul. Următoarele pot ajuta la rezolvarea acestei situații:

- Schimbați-vă programul de antrenament la fiecare cinci până la șase săptămâni.

- Nu vă împingeți prea tare când faceți exercițiile.

- Consumă suficiente calorii pentru a-ți menține nivelul de activitate.

3) Grăbiți lucrurile


Dacă nu slăbești aici și acum, asta nu înseamnă că nu vei vedea niciodată rezultate pozitive. Amintiți-vă că organismul se adaptează treptat la schimbările metabolice. De aceea, acordă-ți timp să răspunzi la câteva întrebări: „Sunt obiectivele mele de scădere în greutate realiste?” și „Văd vreun rezultat?”

Experții insistă că imaginea cea mai realistă este atunci când nu se pierd mai mult de 2-2,5 kg într-o săptămână. De asemenea, încercați să nu vă concentrați direct pe numere. 

Aruncă o privire mai atentă, poate că „testele de turnesol” sunt fulgerătoare în unul dintre următoarele criterii: a devenit mai ușor să respiri și să te miști , talia și șoldurile au scăzut , iar mărimea obișnuită a îmbrăcămintei a devenit mai largi .

Și amintiți-vă că, dacă schimbările într-un singur loc sunt de neobservat, aceasta nu înseamnă că pierderea de grăsime ca atare nu are loc. Este adesea nevoie de cel puțin trei luni pentru a vedea orice rezultat.