Virușii zombi vechi de 50.000 de ani pot reveni din cauza schimbărilor climatice, au avertizat oamenii de știință care studiază zona Arctică!
Acești viruși zombi sunt încă infecțioși, ceea ce indică potențialul unei pandemii mortale în viitorul apropiat.
Descoperiți pentru prima dată în 2003 de Claverie, „virușii giganți” sunt numiți astfel deoarece sunt mult mai mari decât virușii tipici și sunt vizibili la un microscop cu lumină obișnuită.
În lumina pandemiei de COVID-19 și a haosului recent creat din cauza avizului Boala X , acești viruși giganți trag semnale de alarmă în întreaga lume, deoarece sugerează o pandemie sinistră care se dezvoltă sub suprafața regiunilor acoperite cu zăpadă din Tundra arctică și pădurile boreale din Alaska, Canada și Rusia.
Acești viruși au potențialul de a pune în pericol sănătatea animală și umană în viitorul apropiat, deoarece Arctica s-a încălzit de aproape patru ori mai repede decât globul din 1979.
Testând probe de pământ prelevate din permafrostul siberian pentru a vedea dacă particulele virale conținute în acestea sunt încă infecțioase, Jean-Michel Claverie, profesor de medicină și genomică, Școala de Medicină a Universității Aix-Marseille a publicat ultima sa cercetare pe 18 februarie, afirmând că el și echipa sa au izolat din nou câteva tulpini de virus antic care ar putea infecta fiecare celule de amibe cultivate.
Faptul că acești viruși care infectează amibe sunt încă infecțioși după atât de mult timp, indică potențialul unei pandemii mortale în viitorul apropiat, a spus Claverie.
El se teme că știrile referitoare la astfel de viruși zombi sunt propagate ca articole clickbait și nu sunt luate în serios ca o perspectivă că virușii antici ar putea reveni la viață dacă acest nivel de schimbări climatice persistă.
Acesta este un motiv de îngrijorare, deoarece orice, de la antrax și variola, la agenți patogeni gripali, a fost descoperit în carcase umane și animale, expuse din cauza permafrostului care se topește.
În prezent, conform experților, imunitatea umană nu este probabil suficient de eficientă pentru a se apăra împotriva acestor viruși străvechi, deoarece sistemul nostru imunitar se dezvoltă în contact strâns cu mediul înconjurător și cu expunerea noastră la ele.